Kosteusvaurioiden ehkäiseminen rakennustuotannossa

Niemelä, Tero
Nimeke: Kosteusvaurioiden ehkäiseminen rakennustuotannossa
Tekijät: Niemelä, Tero (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522691330
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 49,50 € (45,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 693
Kustantaja: Suomen Rakennusmedia
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 88
Tuoteryhmät: RATU, talonrakennusurakointi, kustannuslaskenta
Korjausrakentaminen, talotekniikka, kiinteistönhoito
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kosteusvauriot, ennaltaehkäisy, lämpö, kosteus, rakentaminen, rakennustuotanto, projektit, hankinta, aikataulut, riskinarviointi, mittaus, luovutus, käyttöönotto, rakennukset, lainsäädäntö
Hyvä sisäilma ja homeongelman välttäminen ovat tekijöitä, joilla tilan loppukäyttäjät arvioivat rakentamisen laatua. Niihin vaikutetaan huolehtimalla siitä, ettei rakentamisen aikana rakenteisiin pääse syntymään kosteusvauroita. Tämä opas ohjaa rakennustyömaan työnjohtoa arvioimaan rakennusten kosteusvaurioitumiseen liittyviä riskitekijöitä sekä panostamaan keskeisiin toimenpiteisiin kosteusvaurioiden ehkäisemiseksi. Kosteusvaurioitumisriskin arviointiin ja oikeiden toimenpiteiden valintaan ohjataan käytännön esimerkkien sekä tunnistettujen riskien avulla.

Kirjassa käydään läpi ne tekijät, joihin kannattaa kiinnittää huomiota sekä suunnittelu- että toteutusvaiheessa. Kirja sopii uudisrakentamiseen ja soveltuvin osin korjausrakentamiseen. Kirja sopii myös oppikirjaksi rakennusalan perus- ja täydennyskoulutukseen. Lisäksi siinä on hyödyllistä tietoa rakennushankkeen tilaajille, suunnittelijoille sekä kuntotutkimuksia tekeville asiantuntijoille ja tutkimusten tilaajille. Kirjan kirjoittajalla Tero Niemelällä on pitkä ja laaja käytännön kokemus rakennustyömaan kosteuden hallinnasta. Hän on toiminut kansainvälisessä rakennusyrityksessä laatupäällikkönä yli kymmenen vuotta ja ollut mukana kehittämässä kosteudenhallintaan liittyviä menettelyjä ja prosesseja. Kehitystyö on perustunut kosteusvauroista tehtyihin tutkimuksiin ja selvityksiin, joissa on kartoitettu myös kosteusvaurioihin johtaneita syitä.


Katso myös näitä tuotteita