Kiinteistönpidon laatu ja hyvä isännöinti

Hekkanen, Martti
Nimeke: Kiinteistönpidon laatu ja hyvä isännöinti
Tekijät: Hekkanen, Martti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673077
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 82,50 € (75,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 263
Tuoteryhmät: Korjausrakentaminen, talotekniikka, kiinteistönhoito
Kirjastoluokka: 66.4 Rakennuksen kunnossapito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kiinteistönpito, kiinteistönhoito, isännöinti, isännöitsijät, laatu, kiinteistöt, rakennukset, elinkaari, arvo (ominaisuudet), strategiat, taloudellisuus, huoltokirjat, kuntokartoitus
Tässä kirjassa kiinteistönpitoa tarkastellaan teknisen isännöitsijän tai kiinteistömanagerin näkökulmasta. Hyvä kiinteistönpito perustuu realistiseen kiinteistöstrategiaan. Strategia vastaa kysymyksiin: missä vaiheessa elinkaartaan kiinteistö tällä hetkellä on ja miten sitä kannattaa ylläpitää. Avainsana on laatu, jonka toteutuminen edellyttää suunnitelmallista kiinteistönpitoa. Kirjassa käsitellään sekä asuinkiinteistöjä että toimitiloja. Kirjan alussa on katsaus kiinteistönpidon historiaan ja merkitykseen kansantaloudessa. Seuraavaksi käydään läpi kiinteistönpidon käsitteitä ja kiinteistön arvoon vaikuttavia tekijöitä. Teknisen isännöitsijän roolia tarkastellaan monesta näkökulmasta. Näitä ovat kiinteistönpidon strateginen suunnittelu, isännöitsijän rooli kiinteistönpidossa, kiinteistöpalvelut, kiinteistönpidon laatu, ylläpitotaloudellisuus, energiatehokkuus, huoltokirja, kunnossapitosuunnitelma, kuntoarvio ja elinkaarikustannukset. Kirjan lopussa on listattu ”täyden kympin isännöitsijän” ominaisuudet. Niissä korostuvat hyvät yhteistyötaidot ja elinikäinen oppiminen. Liiteosaan on koottu lainsäädäntöä ja viranomaisohjeita, asiantuntijapätevyydet kiinteistönpidossa, esimerkkitapaus ”isännöitsijän profiili Oulussa vuonna 2016” sekä kiinteistönpidossa hyödyllisiä KH- ja RT-ohjekortteja. Kirja on tarkoitettu ammatti-isännöitsijöille ja kiinteistönpidosta vastaaville. Sopii myös oppikirjaksi.

Tekniikan lisensiaatti Martti Hekkanen (s. 1956) on toiminut korjausrakentamisen ja kiinteistönpidon tutkijana ja erikoistutkijana VTT:ssä vuosina 1983-2007. Vuodesta 2007 lähtien hän on toiminut rakentamistalouden lehtorina Oulun ammattikorkeakoulussa.


Katso myös näitä tuotteita