Kiinteistön kuntoarvio

Nimeke: Kiinteistön kuntoarvio
Tuotetunnus: 9789522670540
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 49,50 € (45,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 267-054-0
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 120
Tuoteryhmät: Korjausrakentaminen, talotekniikka, kiinteistönhoito
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kuntotarkastus, kuntokartoitus, kuntotutkimus, kiinteistöt, rakennukset, asuinrakennukset, liikerakennukset, kunnossapito, käyttöikä
Kiinteistön kunnossapito edellyttää säännöllisin välein päivitettyä kuntoarviota, kuntotutkimuksia, tehtyjen korjaus-, kunnossapito- ja huoltotoimenpiteiden tallentamista huoltokirjaan sekä vuosittain päivitettyä, useammalle vuodelle ulottuvaa korjausohjelmaa karkeine kustannusarvioineen.

Tähän kirjaan on koottu Rakennustiedon kortistoissa julkaistut asuinkiinteistöjen sekä liike- ja palvelukiinteistöjen kuntoarviointia koskevat ohjeet. Ohjeissa esitetään sekä kuntoarvioijan että tilaajan näkökulmasta mm. kuntoarvion käyttö, laajuus, tilaaminen ja raportointi sekä korostetaan kuntoarvioijien pätevyysvaatimuksia ja tilaajan omaa panosta kuntoarvion onnistumisessa. Taulukkomuodossa esitetyt kiinteistön tekniset käyttöiät ja kunnossapitojaksot auttavat korjausten suunnittelussa.

Kiinteistöjen kunnon ja korjaustarpeiden selvittämiseksi maassamme on yli 15 vuoden ajan laadittu yhteisesti sovittujen menettelyjen mukaisia kuntoarvioita, kuntotutkimuksia ja energiakatselmuksia. Näiden pohjalta ovat yleistyneet pitkän aikavälin kunnossapitosuunnitelmat ja korjausohjelmat, joita on hyödynnetty mm. taloyhtiöiden päätöksenteossa.

Kirja antaa selkeät ja luotettavat perustiedot kuntoarvion toteuttamiseen. Se on helppokäyttöinen käsikirja kaikille kuntoarvioinnin osapuolille: kiinteistöjen omistajille ja asukkaille, taloyhtiöiden hallitusten jäsenille ja isännöitsijöille sekä kiinteistöjen kuntoarviointia tekeville.


Katso myös näitä tuotteita