Kaupunkisuunnittelu ja asuminen

Jalkanen, Riitta; Kajaste, Tapani; Kauppinen, Timo; Pakkala, Pekka; Rosengren, Camilla
Nimeke: Kaupunkisuunnittelu ja asuminen
Tekijät: Jalkanen, Riitta (Kirjoittaja)
Kajaste, Tapani (Kirjoittaja)
Kauppinen, Timo (Kirjoittaja)
Pakkala, Pekka (Kirjoittaja)
Rosengren, Camilla (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522671608
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 56,10 € (51,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2. painos, 2020
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 283
Tuoteryhmät: Kaupunkisuunnittelu ja asuminen
Kirjastoluokka: 34.5 Yhdyskuntasuunnittelu. Kaupunkisuunnittelu Ympäristönsuunnittelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kaupunkisuunnittelu, kaupungit, asuinalueet, asuinympäristö, asuminen, rakennussuunnittelu, arkkitehtuuri, rakentaminen, yhdyskuntasuunnittelu
Kaupunkiemme kehittämisen lähtökohdat muuttuvat. Ilmastonmuutos vaikuttaa perustavanlaatuisesti sekä suunnitteluun että rakentamiseen. Rakentamisen painopiste on pääkaupunkiseudun ja suurimpien kaupunkien eheyttämisessä ja tiivistämisessä. Kaupunkisuunnittelun luonne muuttuu, samoin kaavoittajan toimenkuva.

Kirjassa käydään yksityiskohtaisesti läpi asuinalueen suunnittelun sisältö ja perusteet. Siinä kuvataan prosesseja, joiden tuloksena asuinympäristöt syntyvät ja kaupungit kehittyvät sekä tarkastellaan suunnittelun yhteiskunnallista taustaa, lainsäädäntöä ja toimijoita. Kirjassa kuvataan myös asuinympäristön tärkeimmät toiminnalliset ja fyysiset osatekijät.

Tekijät ovat kokeneita kaavoituksen ja asuntosuunnittelun parissa työskenteleviä arkkitehteja, jotka ovat myös toimineet yhdyskuntasuunnittelun opettajina. Kirja on suunnattu ensisijaisesti yliopistoissa arkkitehtuuria, yhdyskuntasuunnittelua, maisema-arkkitehtuuria ja aluemaantietoa opiskeleville. Kaupunkisuunnittelun perusteoksena se soveltuu myös kuntien virka- ja luottamushenkilöille sekä kaikille, jotka seuraavat asuinympäristönsä kehitystä ja pyrkivät vaikuttamaan siihen.


Katso myös näitä tuotteita