Infrarakentamisen kustannushallinta — hanke- ja rakennusosahinnasto

Nimeke: Infrarakentamisen kustannushallinta — hanke- ja rakennusosahinnasto
Tuotetunnus: 9789517584791
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 55,00 € (50,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 231-2-2007
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL 231-2-2007
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 147
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66.1 Rakennusstatiikka. Rakennussuunnittelu
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: infrarakentaminen, infrastruktuurit, rakentaminen, kustannukset, kustannuslaskenta, hinnat, tienrakennus, kadunrakennus, radanrakennus, viherrakentaminen, kunnallistekniikka
Infrahankkeiden suunnittelun, rakentamisen ja ylläpidon käyttöön on jo pitkään kaivattu yhtenäistä kustannustietoa ja kustannusten hallintajärjestelmää. Suomen Rakennusinsinöörin Liitto RIL ry on jukaissut aihetta käsittelevän uuden julkaisun huhtikuussa 2006. Ohjeen on laatinut Rapal Oy. Julkaisun RIL 231 Infrarakentamisen kustannushallinta tavoitteena on kuvata infrarakentamisen kustannusten hallinnan teoria ja menetelmät sekä antaa työkalut kustannuslaskennan käytännön tehtäviin.

Julkaisussa kuvataan infrahankkeen (tie, katu, rata, viherrakenteet ja verkostot ym.) kustannusten hallinta teoriatasolla sekä esitellään nyt käyttöön saadut menetelmät investointivaiheen kustannusten hallintaan. Esitetyt menetelmät hyödyntävät käynnissä olevaa InfraRYL-projektia ja siinä tuotettua uutta yhteistä infra-alan nimikkeistöä ja määrämittausohjetta.


Katso myös näitä tuotteita