Huoneiston hallintaanotto asunto-osakeyhtiössä

Aunola, Essi; Rosén, Aki
Nimeke: Huoneiston hallintaanotto asunto-osakeyhtiössä
Tekijät: Aunola, Essi (Kirjoittaja)
Rosén, Aki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522670373
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 67,10 € (61,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 267-037-3
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 280
Tuoteryhmät: Lainsäädäntö, sopimusasiat
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: huoneistot, asunnot, hallintaanotto, pakkokeinot, asunto-osakeyhtiöt, lainsäädäntö, yhtiöoikeus, asunto-osakeyhtiölaki
E-kirja, 2013
PDF
58,30 €

Kirja antaa käytännön ohjeistusta huoneiston hallintaanoton eri vaiheisiin. Monet hallintaan ottamista koskevat säännökset ovat osoittautuneet tulkinnanvaraisiksi ja käytännön tilanteisiin vaikeasti sovellettaviksi. Kirjassa selvitetään runsaiden esimerkkien avulla, miten hallintaanottomenettelyssä vältetään virheitä ja ratkaistaan ongelmatilanteita. Erityisen tärkeää on noudattaa muotoseikkoja. Jo pelkästään virheet tiedoksiannossa voivat jotaa koko menettelyn epäonnistumiseen.

Halintaanottomenettelyn vaiheet alkaen perusteiden toteamisesta yhtiön hallinta-aikaan ja hallinnan palauttamiseen asti käydään yksityiskohtaisesti läpi. Kirjaan on koottu kattavasti huoneiston hallintaanottamista koskevia säännöksiä, käytännön ohjeistusta ja oikeustapausselostuksia. Asunto- ja kiinteistöasioihin erikoistuneina lakimiehinä Essi Aunoja ja Aki Rosen ovat sisällyttäneet kirjaan eri tapausten juridista pohdintaa: he kommentoivat tapauksia ja vertailevat oikeuskäytännössä ja -kirjallisuudessa aiemmin esitettyjä tulkintavaihtoehtoja.

Kirja on tarkoitettu etenkin ammatti-isännöitsijöiden sekä asianajajien ja muiden lakimiesten tehokkaaksi työkaluksi. Kirjan liitteinä on hyödyllisiä asiakirjamalleja mm. hallituksen antamasta varoituksesta, haastemiehelle lähetettävistä tiedoksiantopyynnöistä sekä hallituksen ja yhtiökokouksen pöytäkirjoista.


Katso myös näitä tuotteita