Houses in Finland

Hautajärvi, Harri
Nimeke: Houses in Finland
Tekijät: Hautajärvi, Harri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516829473
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 72,60 € (66,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 682-947-3
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: englanti
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Arkkitehtuuri
Kirjastoluokka: 72.22 Asuinrakennukset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: omakotitalot, pientalot, asuinrakennukset, arkkitehtuuri
Omakotitaloja-kirja esittelee 33 yksilöllisesti suunniteltua suomalaista kotia vuosituhannen vaihteesta 2010-luvulle. Talot poikkeavat sekä valmistalojen valtavirrasta että toisistaan, sillä ne on suunniteltu asukkaidensa toiveiden mukaisiksi. Kukin rakennus esitellään monipuolisesti valokuvin, piirustuksin ja tekstein.

Arkkitehti Harri Hautajärvi kertoo laajassa artikkelissaan suomalaisen omakotiarkkitehtuurin historiasta, asumiskulttuurin muutoksista ja kestävän rakentamisen ratkaisuista. Tiukentuneet rakentamismääräykset ovat tehneet omakotitalojen suunnittelusta entistä vaativampaa. On otettava huomioon muun muassa tontin luonnonolosuhteet, rakennuksen energiaa säästävä muoto, energiatuotannon omavaraisuus, pitkä elinkaari sekä paikalliset ja uusiutuvat rakennusmateriaalit.

Kirjan talot edustavat modernia ja luonnonläheistä asumista. Rakennukset on sijoitettu taitavasti tonteilleen, ympäröivää luontoa varjellen. Pohjaratkaisut ovat toimivia ja auringonvaloa hyödynnetään parhaalla tavalla. Näissä kodeissa on kauniita, käytännöllisiä ja valoisia tiloja sekä tyylikkäitä sisustuksia ja kestäviä luonnonmateriaaleja, etenkin puupintoja.

Kirja on tähän mennessä laajin suomalaista omakotitalojen arkkitehtuuria esittelevä kirja. Se tarjoaa hyödyllistä tietoa ja käytännöllistä kauneutta kaikille omakotitaloista kiinnostuneille ja niistä haaveileville sekä rakennusalan suunnittelijoille ja opiskelijoille.

Ilmestyy suomenkielisenä nimellä Omakotitaloja.


Katso myös näitä tuotteita