Freestylemelontapaikat — Suunnittelu ja rakentaminen : Nro 113

Rauatmaa, Heikki
Nimeke: Freestylemelontapaikat — Suunnittelu ja rakentaminen : Nro 113
Tekijät: Rauatmaa, Heikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522672834
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 55,00 € (50,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: Liikuntapaikkajulkaisu 113
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 71
Tuoteryhmät: Infra
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: melonta, vesialueet, liikunta-alueet, liikuntapaikat, suunnittelu, rakentaminen, vesirakennus
E-kirja, 2019
PDF
58,30 €

Freestylemelonta on hauska ja akrobaattinen koskimelonnan alalaji. Freestylemelontapaikalla tarkoitetaan virtaavassa vedessä olevaa aaltoa tai stopparia eli vasta-aaltoa, joka soveltuu kokonsa ja muiden ominaisuuksiensa puolesta freestylemelontaan. Freestylemelojat käyttävät aalloissa ja stoppareissa nopeasti virtaavaa vettä erilaisten liikkeiden tekoon.

Maailmalla on rakennettu paljon freestylemelontapaikkoja ja vuoteen 2012 mennessä melontakäyttöön muokattuja tai kokonaan rakennettuja koskia oli tehty jo yli sata. Freestylemelontapaikkojen rakentaminen lähemmäksi Suomen suuria asutuskeskittymiä madaltaisi kynnystä lajin harrastamiseen ja sen kokeilemiseen. Freestylemelontapaikalla voidaan parhaassa tapauksessa parantaa uoman ekologista tilaa, lisätä sen virkistyskäyttömahdollisuuksia sekä luoda houkutteleva ajanviettopaikka virtaavan veden äärelle.

Tässä oppaassa kerrotaan olennaisimmat asiat freestylemelonta-lajista ja esitellään erityyppisiä ja erilaisin toteutustavoin rakennettuja freestylemelontapaikkoja. Oppaassa käydään läpi olennaisimmat freestylemelontapaikkojen suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvät asiat. Opas on hyödyllinen mm. freestylemelontapaikka-sekä koskipuistohankkeissa mukana oleville suunnittelijoille, rakennuttajille, urakoitsijoille ja melonnan harrastajille. Se helpottaa vuoropuhelua rakennushankkeista päättävien tahojen kanssa. Kirjan lukijat voivat myös hyödyntää saamaansa tietoutta löytämällä uusia freestylemelontakohteita ja käynnistämällä rakennushankkeita.


Katso myös näitä tuotteita