Esteetön rakennus ja ympäristö — Suunnitteluopas

Kilpelä, Niina
Nimeke: Esteetön rakennus ja ympäristö — Suunnitteluopas
Tekijät: Kilpelä, Niina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522672544
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 55,00 € (50,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 3. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 146
Tuoteryhmät: Oppikirjat
Kaupunkisuunnittelu ja asuminen
Rakenne- ja rakennussuunnittelu
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakennussuunnittelu, esteettömyys, kulkuväylät, rakennettu ympäristö, rakennukset, asunnot, tilasuunnittelu, tilat, saavutettavuus, vammaiset, vanhukset, liikuntaesteiset
Esteettömässä ympäristössä kaikilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet asua, tehdä töitä, opiskella, harrastaa ja hoitaa asioitaan. Hyvin suunniteltu esteetön ympäristö soveltuu kaikkiin elämäntilanteisiin eikä toimiminen riipu ihmisen toimintakyvystä. Kestävää ja pitkäaikaista käyttöä edistää se, että esteettömät tilat ovat muunneltavissa. Tällöin tilat joustavat ihmisen tarpeiden mukaan.

Kirjassa esitetään esteettömän rakennuksen ja ympäristön suunnittelu- ja mitoitusperusteita. Kirjan pääasiallinen sisältö koskee muita kuin asuinrakennuksia, mutta ohjeita voi soveltaa hyvin myös asuntorakentamiseen. Esteettömyysmääräysten lisäksi kirjassa on huomioitu rakennuksen käyttöturvallisuutta, paloturvallisuutta ja asuntosuunnittelua koskevat asetukset niiltä osin, kun ne ovat olennaisia esteettömän kokonaisuuden toteutumiseksi. Vaikka kirja perustuu asetusten vaatimustasoon, sen tavoitteena on ohjata suunnittelemaan sekä toteuttamaan rakennukset ja niiden ympäristöt vähimmäistasoa paremmin.

Tätä esteettömän rakentamisen käsikirjaa voivat hyödyntää työssään niin suunnittelijat, rakennuttajat, rakentajat kuin viranomaisetkin. Se soveltuu hyvin myös rakennus- ja sisustussuunnittelun oppikirjaksi.


Katso myös näitä tuotteita