Erityismenettelyn soveltaminen — Rakennuksen turvallisuus, terveellisyys ja kultturihistorialliset arvot

Nimeke: Erityismenettelyn soveltaminen — Rakennuksen turvallisuus, terveellisyys ja kultturihistorialliset arvot
Tuotetunnus: 9789517586122
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 85,00 € (77,27 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 241-2016
Kustantaja: RIL
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 138
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66.1 Rakennusstatiikka. Rakennussuunnittelu
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakennussuunnittelu, rakennukset, turvallisuus, paloturvallisuus, laadunvarmistus, riskianalyysi, rakentaminen, rakennussuojelu
Erityismenettelyn laadunvarmistustoimenpiteiden tarkoituksena on ollut parantaa erityisesti rakennushankkeen rakenteellista turvallisuutta. Vuonna 2014 voimaan astunut maankäyttö- ja rakennuslain täydennys on laajentanut erityismenettelyn soveltamisaluetta. Erityismenettelyn toimenpiteitä voidaan edellyttää erittäin vaativissa hankkeissa, jos kohteeseen liittyy erityinen riski, että rakenteellisen turvallisuuden, paloturvallisuuden, terveellisyyden tai rakennusfysikaalisen toimivuuden vaatimuksia ei saavuteta tai että kulttuurihistoriallisia arvoja menetetään. Toimenpiteitä voidaan käyttää myös hankkeissa, joissa ei vaadita erityismenettelyä, joko viranomaisvaatimuksesta tai omasta aloitteesta.

Nyt ilmestyvän ohjeen päätavoitteena on antaa rakennushankkeen osapuolille käytännön ohjeita siitä, miten erityismenettelyn toimenpiteiden tarvetta arvioidaan. Ohje auttaa mm. erityismenettelyn piiriin kuuluvien hankkeiden määrittelyssä, toimenpiteiden valinnassa ja kohdistamisessa sekä toimenpiteiden toteuttamisessa.


Katso myös näitä tuotteita