Energiatehokas asuinrakennus — Kohti lähes nollaenergiarakentamista

Nimeke: Energiatehokas asuinrakennus — Kohti lähes nollaenergiarakentamista
Tuotetunnus: 9789517586023
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 114,00 € (103,64 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 249-2015
Kustantaja: RIL
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66.3 Talonrakennus
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: asuinrakennukset, energiatehokkuus, rakentaminen, ekologinen rakentaminen, matalaenergiatalot, nollaenergiatalot, passiivitalot
Tämä ohje on uusittu versio aiemmasta julkaisusta "RIL 249-2009. Matalaenergiarakentaminen. Asuinrakennukset". Kun matalaenergiarakennus yleisterminä merkitsee energiamääräyksiä selvästi parempaa energiatehokkuutta, niin päivitetyn ohjeen tavoitteena on kuvata miten energiatehokas ja ”lähes nollaenergiarakentamisen” kriteereitä täyttävä rakennus voidaan toteuttaa.

EU:n ekotehokkuusdirektiivin ja nollaenergiarakentamisen periaatteiden pohjalta laaditut uudet energiamääräykset otetaan käyttöön v. 2018 lähtien, ensin julkisissa rakennuksissa ja 2 v. myöhemmin kaikissa rakennuksissa. Lähes nollaenergiarakennuksen ominaisuuksia ovat mm. matala energiantarve, matalaa kokonaisenergiankulutus ja ostoenergiankulutus sekä uusiutuvien lähienergioiden käyttö.

Ohjeen tarkoituksena on esittää erittäin hyvään energiatehokkuuteen tähtääviä kustannustehokkaita menetelmiä ja ratkaisuja sekä uudis- että korjausrakentamisen tarpeisiin. Ohjeessa käsitellään sekä asunkerros- että pientaloja.


Katso myös näitä tuotteita