Ekologisesti kestävä pientalo

Hänninen, Pekka
Nimeke: Ekologisesti kestävä pientalo
Tekijät: Hänninen, Pekka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673459
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 25.4.2022
Hinta: 55,00 € (50,00 € alv 0 %)

Ekologisesti kestävä talo säästää luonnonvaroja, energiaa ja asukkaiden lompakkoa. Mutta mistä kaikesta asumisen ekologinen kestävyys muodostuu? Kirja avaa ympäristökriisin, energian hinnan nousun ja asumisen välistä suhdetta. Se kertoo, miten ilmastoviisas vähähiilinen asuminen onnistuu niin uusissa kuin vanhemmissakin taloissa. Ekologisesti kestävään asumiseen on monta reittiä, joista lukija löytää kirjan runsaiden esimerkkikohteiden avulla omansa - elintasosta ja mukavuudesta tinkimättä.

Uuden talon voi rakentaa luonnonvaroja säästäen ja vanhemman talon päästöjä vähentää suhteellisen yksinkertaisin toimenpitein ja samalla pienentää käyttökustannuksia. Kirjassa seurataan rakennusprosessin kulkua: ensin hankitaan tontti, seuraavaksi pohditaan talon kokoa ja tilaohjelmaa, materiaaleja sekä energiamuotoja. Rakentamisvaiheessa suunnitellaan työmaan käytäntöjä ja viimeiseksi pihan toimintoja. Kirjan jokainen luku on itsenäinen kokonaisuus, jonka tietoja voi hyödyntää niin korjaus- kuin uudisrakentamisessa.

Kirjan lopussa esitellään kuusi kohdetta, jotka edustavat hyvinkin erilaisia tapoja lähestyä kestävää pientaloasumista. Kohteet ovat olleet käytössä jo jonkin aikaa, joten niistä on käyttökokemuksia ja mitattua energiatietoa - eräät kohteet ovat olleet aikaansa edellä jo vuosikymmeniä.

Kirja on tarkoitettu uuden talon hankintaa suunnitteleville ja vanhan talon korjaajille - oman kodin rakentajille. Lisäksi se antaa tärkeää ”ruohonjuuritason” tietoa kaikille rakentamisen osapuolille: kaavoittajille, arkkitehdeille, rakennustarvikkeiden valmistajille ja urakoitsijoille.


Arkkitehti Pekka Hännisellä on pitkä kokemus ekologisesti kestävästä rakentamisesta niin tutkimus- ja tiedonjulkistamishankkeiden kuin käytännön suunnittelutyön kautta.


Katso myös näitä tuotteita