by 75 Muurattujen ja rapattujen julkisivujen kuntotutkimus 2021

Nimeke: by 75 Muurattujen ja rapattujen julkisivujen kuntotutkimus 2021
Tuotetunnus: 9789527314050
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 108,90 € (99,00 € alv 0 %)

Kustantaja: BY-Koulutus
Sarja: Tekniset ohjeet
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 180
Tuoteryhmät: by-kirjat
Kirjastoluokka: 66.4 Rakennuksen kunnossapito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: julkisivut, kunnossapito, korjaus, rakenteet (rakentaminen), kuntotutkimus, korjausrakentaminen, rappaus, muuraus
Ohje käsittelee muurattujen julkisivurakenteiden ja niin kovalle alustalle kuin lämmöneristeiden päälle toteutettujen rappausten kuntotutkimuksia.
Muurattujen ja rapattujen julkisivujen kuntotutkijan tulee tuntea tutkittavat rakenteet, niiden tyypillisimmät vauriot ja rasitustekijät sekä korjausmenetelmät. Muurattujen rakenteiden tunteminen on oleellista usein myös rapattuja julkisivuja tutkittaessa, sillä alusrakenteena on usein muuraus. Muuratuissa raketeissa kuntotutkijan tulee erityisesti tuntea kuorimuuri- ja massiivirakenteiden erot ja rapatuissa julkisivuissa eri alustoille toteutettujen ratkaisujen erot.
Kuntotutkimuksen sisältö suunnitellaan kullekin kohteelle erikseen. Tutkimusmenetelmät valitaan siten, että kuntotutkimuksessa selvitetään oikeita ja oleellisia asioita. Kuntotutkimuksen lopuksi eri vaiheissa kertyneet tiedot ja johtopäätökset kootaan kuntotutkimusraporttiin.
Julkaisu toimii ohjeena muurattujen ja rapattujen julkisivujen kuntotutkijoille ja kuntotutkimuksen tilaajille. Se antaa tarvittavat perustiedot kyseisten julkisivurakenteiden kuntotutkimuksen suunnitteluun, toteuttamiseen ja tilaamiseen.


Katso myös näitä tuotteita