by 68 Betonin valinta ja käyttöikäsuunnittelu — Opas suunnittelijoille 2024

Nimeke: by 68 Betonin valinta ja käyttöikäsuunnittelu — Opas suunnittelijoille 2024
Tuotetunnus: 9789527314449
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 28.2.2024
Hinta: 95,70 € (87,00 € alv 0 %)

Kustantaja: BY-Koulutus
Sarja: Tekniset ohjeet
Painos: 2. painos, 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 103
Tuoteryhmät: by-kirjat
Uutta
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Julkaisu ohjeistaa rakennesuunnittelijaa valitsemaan betonirakenteelle tarkoituksenmukaiset rasitusluokat sekä niitä vastaavat betonin lujuusluokat ja betonipeitepaksuudet. Julkaisun myötä rakennesuunnittelija ymmärtää entistä paremmin betonia ja betonin ominaisuuksia.

Julkaisussa käydään läpi betonirakenteiden käyttöikäsuunnittelun perusperiaatteet, betonin rasitusluokat, rasitusluokkayhdistelmien valinta, käyttöiän valinta, raudoitteiden suunnittelu sekä muut käyttöikäsuunnittelussa huomioitavat asiat. Tavanomaisten betonirakenteiden rasitusluokkayhdistelmät sekä niitä vastaavat betonin ominaisuudet esitetään havainnollisessa muodossa.

2. painoksen kappalejakoa on hieman muutettu. Kemiallisesti rasitettujen rakenteiden ohjeita on tarkennettu ja annettu ohjeita pinnoitteiden valintaan kemiallisesti rasitetuissa rakenteissa. Alkali-kiviainesreaktion huomioon ottaminen suunnittelussa on lisätty ohjeeseen. Betonin kutistuman ja jälkihoidon ohjeita on tarkennettu. Edellä mainittujen merkittävimpien muutosten lisäksi on tehty pienempiä muutoksia esimerkiksi pysäköintilaitosten kulutuskestävyyden osalta.


Katso myös näitä tuotteita