by 67 Betonin kutistuman ja halkeilun hallinta 2016

Petrow, Seppo
Nimeke: by 67 Betonin kutistuman ja halkeilun hallinta 2016
Tekijät: Petrow, Seppo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789526861906
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 80,30 € (73,00 € alv 0 %)

Kustantaja: BY-Koulutus
Sarja: by 67
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 70
Tuoteryhmät: by-kirjat
Kirjastoluokka: 66.33 Rakennusaineet. Rakennustyöt
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: betoni, betonirakenteet, ominaisuudet, kutistuminen, vahingot ja vauriot, korjaus
Halkeilu on betonirakenteelle tyypillistä. Yleinen käsitys on, että halkeilu johtuu useimmiten betonin kuivumiskutistumisesta. Betonirakenteen halkeiluun on kuitenkin lukuisia syitä, jotka tulee tunnistaa, jotta halkeilua voidaan rajoittaa ja hallita. Yleisesti rakenteen halkeilu on seurausta betonin tilavuuden muuttumisesta (kutistumisesta) ja betonin vetojännitysten ylittymisestä.

Betonin tilavuus voi muuttua useista eri syistä, kuten veden poistumisesta rakenteen valuvaiheessa ja kovettumisen aikana, kemiallisista reaktioista, lämpötilan muutoksista, eri syistä tapahtuvan betonin vaurioitumisen tai raudoitteiden syöpymisen seurauksena ja rakenteen kuormituksista.

Tässä julkaisussa keskitytään käsittelemään betonirakenteen ei-rakenteellisista halkeilua - toisin sanoen halkeilua, joka johtuu muista syistä kuin rakenteeseen kohdistuvista kuormituksista kuten omapainosta tai ulkopuolisista kuormituksista.


Katso myös näitä tuotteita