by 42 Betonijulkisivun kuntotutkimus 2019

Nimeke: by 42 Betonijulkisivun kuntotutkimus 2019
Tuotetunnus: 9789527314012
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 85,80 € (78,00 € alv 0 %)

Kustantaja: BY-Koulutus
Sarja: by 42
Painos: 4. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 136
Tuoteryhmät: by-kirjat
Kirjastoluokka: 66.33 Rakennusaineet. Rakennustyöt
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: betoni, betonielementit, betonirakenteet, julkisivut, korjausrakentaminen, parvekkeet, kuntotutkimus, vahingot ja vauriot, kunnossapito
Julkaisu käsittelee betonijulkisivujen ja parvekkeiden kuntotutkimusta. Ohjetta voidaan soveltaa lähes kaikenlaisten betonijulkisivujen ja parvekkeiden kunnon selvittämisessä. Ohjetta on kuitenkin käytettävä harkitusti soveltaen siten, että kunkin kohteen erityispiirteet tulevat otetuiksi huomioon. Ohjeessa ei ole esitetty tiukkoja vaatimuksia siitä, mitä yksittäisiä tutkimustoimenpiteitä ja mittauksia yms. kuntotutkimuksen tulee sisältää, koska tarvittavat tutkimustoimenpiteet riippuvat kohteen ominaisuuksista. Ohjetta käyttävän on oltava riittävän kokenut ja ammattitaitoinen, jotta hän osaa soveltaa ohjetta oikein ja valita kuntotutkimuksen sisällön ja laajuuden sopivaksi.

Kuntotutkimusten perusperiaatteena on, että tutkimuksella selvitetään kaikkien potentiaalisten vauriotapojen tilanne ja eteneminen tutkittavassa rakenteessa.
Ohjeessa käsitellään rakenteet ja vauriotyypit, erilaiset korjaustavat ja niiden soveltuvuus sekä käytettävissä olevat tutkimusmahdollisuudet. Lisäksi selostetaan kuntotutkimuksen sisällön suunnitteleminen sekä annetaan yksityiskohtaiset ohjeet eri tutkimusmenetelmien ja -välineiden käyttöön, tulosten analysointiin ja kuntotutkimusraportin tekoon. Ohjeen lopussa on lyhyitä esimerkkejä kuntotutkimuksen sisällöstä eräissä tyypillisissä tapauksissa.
4. painokseen on korjattu asbesti- ja haitta-aineisiin liittyvää osuutta uusimpien ohjeistusten ja päivitetyn lainsäädännön mukaan sekä korjattu muun muassa alkali-kiviainesreaktioon liittyvää tekstiosuutta.

Kuntotutkimuksen tilaajan ohje on saatavissa erillisenä julkaisuna Betoniyhdistyksen sivuilta www.betoniyhdistys.fi.


Katso myös näitä tuotteita