by 41 Betonirakenteiden korjausohjeet 2016

Nimeke: by 41 Betonirakenteiden korjausohjeet 2016
Tuotetunnus: 9789526806877
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 67,10 € (61,00 € alv 0 %)

Kustantaja: BY-Koulutus
Sarja: by, Tekniset ohjeet 41
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 115
Tuoteryhmät: by-kirjat
Kirjastoluokka: 66.33 Rakennusaineet. Rakennustyöt
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: betonirakenteet, korjausrakentaminen, korjaus
Julkaisu antaa ohjeet tyypillisten säärasitetuissa ulkobetonirakenteissa esiintyvien vaurioiden korjaamisen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Ohjetta voidaan käyttää soveltaen myös muun tyyppisten betonirakenteiden korjaamisessa. Ohje ei sovellu sellaisenaan esim. siltojen ja muiden pakkas-suolarasitettujen rakenteiden tai merkittävälle vedenpaineelle altistuvien rakenteiden, kuten patojen, korjaamiseen.
Ohje kattaa lähinnä sementtipohjaisilla tuotteilla tehtävät paikkaukset, valukorjaukset ja ruiskubetonoinnin korjaustoimenpiteiden osalta sekä elastisten saumojen uusimisen ja erilaiset pintakäsittelytyöt. Rakenteiden injektointia ja vahvistamista sekä sähkökemiallisia korjausmenetelmiä käsitellään vain pääpiirteittäin. Ohjeessa ei käsitellä rakenteiden lisäeristys- ja verhoustyyppisiä korjauksia.

Vuonna 2016 tehdyssä ohjeiden päivityksessä on pyritty varmistamaan, että ohjeet ovat ajantasaisia, vastaavat nykyistä käsitystä hyvästä korjaustavasta ja ovat entistä paremmin hyödynnettävissä korjaussuunnittelun tukena ja viitetietona.

Korvaa aikaisemman ohjeen vuodelta 2007.


Katso myös näitä tuotteita