Betonirakenteiden työmaatoteutus

Nimeke: Betonirakenteiden työmaatoteutus
Tuotetunnus: 9789517586412
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 145,00 € (131,82 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 149-2019
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL 149 by 71
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 355
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
by-kirjat
Kirjastoluokka: K66.1 Rakennusstatiikka. Rakennussuunnittelu
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: betonirakenteet, rakennustyöt, betonointi, betoni, talvirakentaminen, elementtirakentaminen
Suomen Betoniyhdistys ry ja Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry ovat yhteistyössä laatineet käsillä olevan julkaisun BY 71/RIL 149-2019 Betonirakenteiden työmaatoteutus. Kirja on uudistettu ohje julkaisusta RIL 149-1995 Betonityöohjeet.

Uudistetussa käsikirjassa on otettu huomioon tapahtunut kehitys lainsäädännössä, standardoinnissa, normituksessa sekä betonirakentamisessa. Suurimmat muutokset ovat tapahtuneet normeissa ja standardeissa. Suomessa on betonirakenteiden osalta siirrytty eurooppalaisten standardien käyttöön suunnittelun, tuotteiden ja työnsuorituksen osalta. Rakennustuotteiden CE-merkintä tuli pakolliseksi heinäkuussa 2013. Suunnittelussa on siirrytty eurooppalaisten suunnittelunormien eurokoodien käyttöön.

Ohje on tarkoitettu ensisijaisesti työmaan käyttöön, mutta myös suunnittelijoiden, rakennuttajien, valvojien ja rakennustarkastuksen tietolähteeksi. Ohjeissa esitetään keskeiset betonitöiden suunnittelun ja toteutuksen toimenpiteet sekä tarvittavia materiaali- ja rakenneteknisiä perustietoja. Uudistetuissa ohjeissa on kiinnitetty erityistä huomiota rakenteiden pitkän käyttöiän ja hyvän laadun turvaamiseen uudisrakentamisessa ja etenkin vaativissa ympäristöolosuhteissa.

Betoni on taitajan materiaali. Betonirakenteiden työmaatoteutuksessa kosteudenhallinta ja rakennekosteuden poistaminen ennen päällysteiden asentamista ovat tulleet entistä tärkeämmäksi kosteus- ja homevaurioiden vuoksi. Betoniteknologiassa on uusien lisäaineiden käytön myötä tapahtunut huomattavaa kehitystä. Muun muassa itsetiivistyvä betoni antaa uusia mahdollisuuksia laadukkaiden puhdasvalupintojen toteutukselle. Myös korkeiden rakennusten rakentaminen on lisääntynyt viime aikoina. Näihin korkealujuusbetoni ja betonin kehittyneet siirtotekniikat antavat uusia mahdollisuuksia.

Ohjeen käyttäjät

Ohjeen käyttäjäkunta muodostuu suunnittelijoista, urakoitsijoista, rakennustuoteteollisuudesta, konsulttitoimistoista, viranomaisista sekä opetus- ja tutkimusalan henkilöstöstä. Julkaisua käytetään myös perusopetuksen ja täydennyskoulutuksen oppimateriaalina.


Katso myös näitä tuotteita