Asunto-osakeyhtiön isännöintitehtäväluettelo

Nimeke: Asunto-osakeyhtiön isännöintitehtäväluettelo
Tuotetunnus: 9789516856028
Tuotemuoto: Lehti, vihko, moniste
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 5.5.2023
Hinta: 15,11 € (13,74 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 310
Kustantaja: Kiinteistömedia Oy
Painos: 19. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 27
Tuoteryhmät: Kiinteistömedian kirjat
Kirjastoluokka: 33.364 Yhtiölainsäädäntö
Asunto-osakeyhtiön isännöintitehtäväluettelo on luettelomuotoon koottu, asunto-osakeyhtiölain mukainen esitys isännöintitehtävistä.

Opas koostuu itse tehtäväluettelosta ja sen selitysosasta. Tehtäväluettelossa isännöinnin tehtävät on listattu aihepiireittäin (hallinnolliset tehtävät, kiinteistön taloushallintoon liittyvät tehtävät, kiinteistön ylläpito ja korjaaminen). Selitysosassa kerrotaan tarkemmin kustakin tehtävästä ja siitä, miten työt voidaan järjestää.

Oppaasta löydät myös esimerkinomaisen mallin siitä, miten isännöintitehtävät voidaan jakaa kiinteään palkkioon sisältyviin ja erillispalkkioon oikeuttaviin tehtäviin. Malli ei sido taloyhtiöitä, vaan isännöinnin tarjouspyyntöä laatiessaan taloyhtiö voi kunkin tehtävän kohdalla itse valita, sisällytetäänkö tehtävä sopimukseen ja millä palkkioperusteella.

Oppaan liitteenä ovat helmikuussa 2023 julkaistut uudet Isännöinnin eettiset ohjeet sekä Isännöintipalvelujen yleiset sopimusehdot (ISE 2007).

Asunto-osakeyhtiön isännöintitehtäväluettelo on tarkoitettu taloyhtiöiden hallituksille avuksi oman taloyhtiön palvelutarpeiden arviointiin, isännöinnin tarjouspyynnön laadintaan sekä taloyhtiölle parhaiten soveltuvan isännöintisopimuksen valikointiin.

Oppaan on laatinut Kiinteistöliitosta ja sen jäsenyhdistyksistä koottu työryhmä.


Katso myös näitä tuotteita