Asuinrakennuksen kuntotarkastusopas

Kemoff, Tapio
Nimeke: Asuinrakennuksen kuntotarkastusopas
Tekijät: Kemoff, Tapio (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522670243
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 56,10 € (51,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 267-024-3
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 142
Tuoteryhmät: Korjausrakentaminen, talotekniikka, kiinteistönhoito
Kirjastoluokka: 66.4 Rakennuksen kunnossapito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: asuinrakennukset, kuntotarkastus, oppaat (teokset)
Asunto- ja kiinteistökaupan yhteydessä tehtävän kuntotarkastuksen tavoite on tuottaa puolueetonta tietoa asunto- ja kiinteistökaupan osapuolille tarkastettavan kohteen rakennusteknisestä kunnosta, korjaustarpeista, vaurioriskeistä, käyttöturvallisuusriskeistä ja terveysriskeistä. Virheiden ja niistä johtuvien riitatilanteiden välttämiseksi on tärkeää, että kuntotarkastus suoritetaan oikein.

Asuinrakennuksen kuntotarkastusopas on käsikirja kuntotarkastuksia suorittaville tarkastajille. Oppaasta on hyötyä myös asuntoa ostamassa tai myymässä oleville tahoille sekä kiinteistönvälittäjille. Lisäksi talonsa kunnosta tietoa tarvitseva talon omistaja voi hyödyntää opasta omatoimisesti talon kunnon ja korjaustarpeen selvittämisessä. Opas soveltuu myös oppimateriaaliksi AKK-tutkintoa varten sekä yritysten sisäiseen kuntotarkastajakoulutukseen.

Opas on laadittu helppokäyttöiseksi, jäsennellyksi toimintalistaksi. Kuhunkin rakenteeseen ja rakennetyyppiin liittyvät riskit esitetään johdonmukaisesti rakennusosittain. Tarkastettavat asiat sekä tyypilliset virheet ja vauriot luetellaan jokaisen rakennusosan yhteydessä. Esimerkkitapauksia esitetään valokuvin. Kirja opastaa myös kuntotarkastuksen valmisteluun sekä tarkastusta seuraaviin toimenpiteisiin. Liitteenä on yksityiskohtainen kuntotarkastuksen muistilista.

Oppaan laatinut rakennusmestari Tapio Kemoff on ollut alusta alkaen mukana kehittämässä kuntotarkastusten ohjeita. Kirjoittaja on toiminut vuoden 2006 alusta Keskuskauppakamarin HTT-tavarantarkastajana. Hän on tehnyt noin 1000 kuntotarkastusta, kouluttanut kuntotarkastajia, toiminut kuntotarkastajien AKK-pätevyyksiin liittyneiden valvontaryhmien jäsenenä sekä hoitanut satoja kuntotarkastusreklamaatioita.


Katso myös näitä tuotteita