Alvar Aalto Library in Vyborg — Saving a Modern Masterpiece

Adlercreutz, Eric; Englund, Leif; Kairamo, Maija; Mustonen, Tapani; Nava, Vezio; Timonen, Heta
Nimeke: Alvar Aalto Library in Vyborg — Saving a Modern Masterpiece
Tekijät: Adlercreutz, Eric (Toimittaja)
Englund, Leif (Toimittaja)
Kairamo, Maija (Toimittaja)
Mustonen, Tapani (Toimittaja)
Nava, Vezio (Toimittaja)
Timonen, Heta (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789516829381
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 52,00 € (47,27 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: 682-938-1
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: englanti
Sivumäärä: 144
Tuoteryhmät: Arkkitehtuuri
Kirjastoluokka: 72 ARKKITEHTUURI
Kansalliskirjaston asiasanat: rakennussuojelu, korjausrakentaminen, korjaus, entistäminen, kirjastorakennukset, kulttuurihistorialliset rakennukset, julkiset rakennukset, arkkitehtuuri, funktionalismi, modernismi, historia, Viipuri, Venäjä, Aalto, Alvar, Viipurin kaupunginkirjasto
Alvar Aallon Viipurin kirjasto on läpikäynyt dramaattisia vaiheita valmistumisensa jälkeen. Se rappeutui hylättynä vuosikymmenen ajan, se korjattiin 1950-luvulla virheellisin menetelmin ja materiaalein, ja vuodesta 1994 tähän päivään sitä on restauroitu määrätietoisesti kansainvälisin voimin. Alvar Aalto Library in Vyborg - Saving a Modern Masterpiece -kirja näyttää, miten vaihe vaiheelta toteutuva restaurointityö herättää henkiin maailmankuulun funktionalismin mestariteoksen.

Restaurointityö on jaettu osaprojekteihin, jotka on toteutettu kiireellisyysjärjestyksessä. Kirjaan on koottu kaikki tähän mennessä valmistuneet osaprojektit; pääaulan suuri lasijulkisivu, entinen talonmiehen asunto, katot, pyöreät kattoikkunat, ulko-ovet, lainaussalin terassin ulkoporras, lastenosaston sisäänkäynti, rautarakenteiset ikkunat, sanomalehtisali sekä luentosali kuuluisine aaltoilevine alakattoineen.

Restauroinnin vaiheet esitellään perusteellisesti suunnitelmapiirustuksin ja yksityiskohtaisin työmaavalokuvin. Valikoidut alkuperäispiirustukset ja 1930-luvun valokuvat vastavalmistuneesta kirjastosta rinnastuvat tilanteeseen ennen ja jälkeen restaurointia, ja taustoittavat suunnitteluratkaisuja. Asiantuntija-artikkeleissa kerrotaan mm. kirjastossa sovelletuista restaurointiperiaatteista.


Katso myös näitä tuotteita