Alvar Aalto Library in Vyborg — Saving a Modern Masterpiece

Adlercreutz, Eric; Englund, Leif; Kairamo, Maija; Mustonen, Tapani; Nava, Vezio; Timonen, Heta
Nimeke: Alvar Aalto Library in Vyborg — Saving a Modern Masterpiece
Tekijät: Adlercreutz, Eric (Toimittaja)
Englund, Leif (Toimittaja)
Kairamo, Maija (Toimittaja)
Mustonen, Tapani (Toimittaja)
Nava, Vezio (Toimittaja)
Timonen, Heta (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789516829381
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 64,90 € (59,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 682-938-1
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: englanti
Sivumäärä: 144
Tuoteryhmät: Arkkitehtuuri
Kirjastoluokka: 72 ARKKITEHTUURI
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakennussuojelu, korjausrakentaminen, korjaus, entistäminen, kirjastorakennukset, kulttuurihistorialliset rakennukset, julkiset rakennukset, arkkitehtuuri, funktionalismi, modernismi, historia
Alvar Aallon Viipurin kirjasto on läpikäynyt dramaattisia vaiheita valmistumisensa jälkeen. Se rappeutui hylättynä vuosikymmenen ajan, se korjattiin 1950-luvulla virheellisin menetelmin ja materiaalein, ja vuodesta 1994 tähän päivään sitä on restauroitu määrätietoisesti kansainvälisin voimin. Alvar Aalto Library in Vyborg - Saving a Modern Masterpiece -kirja näyttää, miten vaihe vaiheelta toteutuva restaurointityö herättää henkiin maailmankuulun funktionalismin mestariteoksen.

Restaurointityö on jaettu osaprojekteihin, jotka on toteutettu kiireellisyysjärjestyksessä. Kirjaan on koottu kaikki tähän mennessä valmistuneet osaprojektit; pääaulan suuri lasijulkisivu, entinen talonmiehen asunto, katot, pyöreät kattoikkunat, ulko-ovet, lainaussalin terassin ulkoporras, lastenosaston sisäänkäynti, rautarakenteiset ikkunat, sanomalehtisali sekä luentosali kuuluisine aaltoilevine alakattoineen.

Restauroinnin vaiheet esitellään perusteellisesti suunnitelmapiirustuksin ja yksityiskohtaisin työmaavalokuvin. Valikoidut alkuperäispiirustukset ja 1930-luvun valokuvat vastavalmistuneesta kirjastosta rinnastuvat tilanteeseen ennen ja jälkeen restaurointia, ja taustoittavat suunnitteluratkaisuja. Asiantuntija-artikkeleissa kerrotaan mm. kirjastossa sovelletuista restaurointiperiaatteista.


Katso myös näitä tuotteita