Alvar Aalto Library in Vyborg 2 — Saving a Modern Masterpiece

Adlercreutz, Eric; Kairamo, Maija; Mustonen, Tapani; Bergholm, Kristiina
Nimeke: Alvar Aalto Library in Vyborg 2 — Saving a Modern Masterpiece
Tekijät: Adlercreutz, Eric (Toimittaja)
Kairamo, Maija (Toimittaja)
Mustonen, Tapani (Toimittaja)
Bergholm, Kristiina (Toimittaja)
Griffiths, Gareth (Kääntäjä)
Kölhi, Kristina (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522671011
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 68,20 € (62,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 267-101-1
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: englanti
Sivumäärä: 127
Tuoteryhmät: Arkkitehtuuri
Kirjastoluokka: 72 ARKKITEHTUURI
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakennussuojelu, korjausrakentaminen, korjaus, entistäminen, kirjastorakennukset, kulttuurihistorialliset rakennukset, julkiset rakennukset, arkkitehtuuri, funktionalismi, modernismi, historia
Arkkitehti Alvar Aallon Viipurin kirjasto oli valmistuessaan vuonna 1935 aikansa merkittävimpiä funktionalistisia rakennuksia. Pitkään rappiolla olleen kirjaston vuonna 1994 aloitettu restaurointityö valmistui 2013; se on palkittu poikkeuksellisen laadukkaasta lopputuloksesta ja ansiokkaasta kansainvälisestä yhteistyöstä useilla palkinnoilla.
Tämä kirja jatkaa siitä, mihin edellinen osa jäi ja esittelee yksityiskohtaisesti tekstein, valokuvin ja piirustuksin vuosina 2010–2013 valmistuneet korjausprojektit: luentosalin, lainaus- ja lukusalit, lasten kirjaston, pääsisäänkäynnin ja aulan, kellarikerrokset, kirjavaraston ja tekniset järjestelmät sekä ulkoseinät ja katon. Näkökulma on nykyhetkessä, vasta restauroidussa kirjastorakennuksessa, sen puhtaan valkoisissa pinnoissa, sisäänkäynnin pehmeänharmaassa vuolukivijulkisivussa, ikkunoiden, ovien ja portaikkojen viimeistellyissä yksityiskohdissa. Tätä kirjaa varten otetut kauniit valokuvat näyttävät Aallon mestariteoksen uudessa loistossaan. Englanninkielinen.


Katso myös näitä tuotteita