Alvar Aallon jalanjäljillä

Laaksonen, Petri
Nimeke: Alvar Aallon jalanjäljillä
Tekijät: Laaksonen, Petri (Toimittaja)
Laaksonen, Petri (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789522673329
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 40,70 € (37,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 239
Tuoteryhmät: Arkkitehtuuri
Kirjastoluokka: 72 ARKKITEHTUURI
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: arkkitehdit, arkkitehtitoimistot, kulttuuriperintö, arkkitehtuuri, ateljeet, asuinrakennukset, toimistorakennukset, julkiset rakennukset, muotoilu, sisustussuunnittelu, kuvataide
Alvar Aalto on Jean Sibeliuksen ohella kansainvälisesti tunnetuin suomalainen. Hänen luomistyönsä tulokset näkyvät edelleen kaupungeissa ja taajamissa. Kolmijalkainen Aalto-jakkara on suomalaisille yhtä ikoninen kuin Fazerin sininen, ja maailmalla siihen törmää tämän tästä.
Töölöläinen-lehden toimittaja, havaitsi muutama vuosi sitten naapurustossaan Munkkiniemessä kiinnostavan pikkutalon villiviinin peittämän muurin ja vanhan puuston katveessa; se oli kuin kasvanut kiinni tonttiinsa. Siitä alkoi tutkimusmatka kameran kanssa ympäri Helsinkiä. Tuloksena oli haastattelusarja ihmisistä ja rakennuksista Aallon perinnön takana. Suurin osa ilmestyi 2018, jolloin Aallon syntymästä oli kulunut 120 vuotta. Tarina kuitenkin jatkui: löytyi lisää haastateltavia, uusia näkökulmia. Syntyi kirja Alvar Aallon jalanjäljillä, joka esittelee Aallon Helsingissä sijaitsevat kohteet Erottajan paviljongista Kelan toimitaloon ja taustoittaa ainutlaatuista Aalto-brändiä hänet tunteneiden henkilöiden ja Aalto-tutkijoiden kautta.


Katso myös näitä tuotteita