Yhteistoimintalain velvoitteet rakennusalalla

Jäntti, Riikka; Mattila, Paavo
Nimeke: Yhteistoimintalain velvoitteet rakennusalalla
Tekijät: Jäntti, Riikka (Kirjoittaja)
Mattila, Paavo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522674265
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.7.2022
Hinta: 70,40 € (64,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 100
Tuoteryhmät: Talous- ja henkilöstöhallinto, työehtosopimukset
Kirjastoluokka: 33.44 Työoikeus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteistoimintamenettely, yhteistoimintalaki (2021), velvoitteet, rakennusala, työnantajat
E-kirja, 2022
PDF
70,40 €

Uusi yhteistoimintalaki tuli voimaan 1.1.2022. Se jakautuu kolmeen eri kokonaisuuteen: jatkuvaan vuoropuheluun työnantajan ja henkilöstön välillä, muutosneuvotteluihin sekä henkilöstön edustukseen yrityksen hallinnossa. Laki koskee kaikkia yrityksiä, joissa säännöllisesti työskentelee vähintään 20 työntekijää.

Yhteistoimintalain velvoitteiden täyttäminen edellyttää työnantajalta perehtymistä sekä uuteen YT-lakiin että oman alansa työehtosopimuksiin, sillä rakennusalan työehtosopimuksissa on poikettu monissa kohdin yhteistoimintalain mukaisista menettelysäännöksistä.

Tämä opas ohjaa rakennusalan yrityksiä ja työnantajia toimimaan oikein yhteistoimintalain vaatimissa tilanteissa. Opas perustuu uuteen lakiin sekä rakennusalan eri työehtosopimusten määräyksiin, joita on tarpeellisilta osin sisällytetty oppaan tekstiin. Oppaassa on esimerkkejä käytännön tilanteista sekä oikeustapauksia, joita voi käyttää tulkinnan apuna. YT-lain noudattaminen on tärkeää, sillä poikkeaminen lain velvoitteista voi johtaa sakkoihin ja korvauksiin.

Kirjan kirjoittajat VT, KTM Paavo Mattila ja VT Riikka Jäntti ovat kokeneita työmarkkinajuristeja.


Katso myös näitä tuotteita