Vesitornien ja alavesisäiliöiden kunnonhallinta

Nimeke: Vesitornien ja alavesisäiliöiden kunnonhallinta
Tuotetunnus: 9789517585767
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 76,00 € (69,09 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 264-2013
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL 264
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 115
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vesitornit, vesihuolto, säiliöt, rakenteet (rakentaminen), ylläpito, kunnossapito, kuntokartoitus, kuntotutkimus, korjausrakentaminen
Tämän ohjeen tarkoitus on esittää menettelytapoja, malleja ja käytäntöjä, miten ylläpito- ja korjaustoimenpiteet hoidetaan tehokkaasti ja taloudellisesti varmistaen veden korkea laatu. Ohje soveltuu sekä vesitornien että muiden vesisäiliöiden korjaukseen ja ylläpitoon.

Ohjeen keskeisiä tavoitteita ovat ylläpidon systemaattisuuden korostaminen sekä kuntotutkimusten kautta selkeyttää korjaushankkeiden tavoitteiden määrittelyä ja korjaushankkeen hallittua läpivientiä.

Ohje on myös työkalu vesisäiliöiden rakenteellisen turvallisuuden varmistuksessa. Ohjeessa annetaan suuntaviivoja korjauksille myös niissä tapauksissa, joissa kuntotutkimuksen menetelmin rakenneturvallisuudesta ei voida täysin varmistua. Tässä otetaan huomioon viimeaikaiset onnettomuustapaukset ja muut esille tulleet puutteet.

Ohje on suunnattu kaikille vesitornien ja alavesisäiliöiden kunnonhallinnan osapuolille: omistajat, ylläpidon vastuuhenkilöt, suunnittelijat (vesihuolto-, LVIS ja rakennesuunnittelijat), toteuttajat (rakennus- ja laiteurakoitsijat), tarkastajat ja viranomaiset. Erityisesti käyttäjät ovat suunnittelijat ja ylläpitohenkilöstö. Julkaisua voidaan käyttää myös perusopetuksen ja täydennyskoulutuksen oppimateriaalina.


Katso myös näitä tuotteita