RunkoRYL 2010. Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset. Talonrakennuksen runkotyöt

Nimeke: RunkoRYL 2010. Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset. Talonrakennuksen runkotyöt
Tuotetunnus: 9789522670304
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 5.11.2012
Hinta: 212,30 € (193,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: RT 14-11016 TaloRYL-sarja
Painos: 2012
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 352
Tuoteryhmät: RT-ohjekortit
Rakennustiedon e-kirjat
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakennustyöt, ohjeet, talonrakennus, laatu, rakentamismääräykset, rakennusohjeet, runkorakenteet, laadunvalvonta, rakentaminen
Kovakantinen kirja, 2010

225,50 €

Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset määrittää rakennusalalla yleisesti tunnustetun hyvän rakennustavan. RunkoRYL 2010 ilmestyi toisena TaloRYL-käsikirjasarjan uusimmasta laitoksesta ja sisältää talonrakennuksen runkotöiden hyvän rakennustavan. Aikaisemmin on ilmestynyt MaaRYL 2010 Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset Talonrakennuksen maatyöt. RunkoRYL 2010 korvaa aikaisemmin ilmestyneen RunkoRYL 2000:n.

RunkoRYL 2010 noudattaa Talo 2000 -nimikkeistön luokitusta aikaisemman Talo 90 -luokituksen sijaan. Kirjan alkuosassa kuvataan rakennushanke rakennusosittain, mitä jakoa voidaan käyttää runkona ja muistilistana työselitystä laadittaessa. Alueosista käsitellään alueen rakenteet ja talo-osista perustukset, alapohjat, runko, julkisivut, ulkotasot ja vesikatot sekä tilaosista tilaelementit. Kirjan loppuosassa kuvataan materiaalikohtaisesti eri työvaiheiden laatuvaatimuksia. Mukana ovat betoni-, kivi-, metalli-, puu-, levy- ja lasirakentaminen sekä eristäminen ja rappaus. Uutta kirjassa ovat omat lukunsa purkamiselle ja säilyttämiselle sekä eriste rappaukselle. Kantavien rakenteiden laatuvaatimukset ovat pääsääntöisesti eurokoodien mukaisia.

Viittaamalla suunnitelma-asiakirjoissa RunkoRYLin yksilöityyn kohtaan saadaan sen vaatimukset voimaan hankkeessa. RunkoRYL määrittää hyvää rakennustapaa myös silloin, kun hankkeen osapuolet ovat siitä eri mieltä. RunkoRYL on laadittu alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Lisäksi on kuultu rakennusalan keskeisiä tahoja ja asiantuntijoita.

TaloRYL 2010 sarjaan kuuluvat RunkoRYL:n lisäksi MaaRYL, MaalausRYL ja SisäRYL, jotka nimensä mukaisesti käsittelevät maarakennustöihin, maalaustöihin ja sisärakennustöihin liittyviä vaatimuksia. RunkoRYL 2010 ilmestyy myös sähköisenä versiona RT Netissä ja RT-kortisto CD:llä.


Katso myös näitä tuotteita