RT 93-10965, Asuntosuunnittelu. Talotekniikka

Nimeke: RT 93-10965, Asuntosuunnittelu. Talotekniikka
Tuotetunnus: 6438510005798
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 6.8.2009
Hinta: 53,70 € (43,31 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2009
Julkaisuvuosi: 2009
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 12
Tuoteryhmät: RT-ohjekortit
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
RT-ohjeessa esitetään asuinrakennusten tavanomaisten LVI-, sähkö- ja teleteknisten tilojen suunnittelu- ja mitoitusperusteita. Ohjeet on tarkoitettu ensisijaisesti uudisrakentamiseen. Korjausrakentamiseen niitä voidaan käyttää soveltuvin osin.

Tässä ohjeessa annetut tilanvaraukset ovat ohjeellisia. Lopullinen tilantarve määritellään valitun järjestelmän ja muiden hankekohtaisten erityispiirteiden mukaan sekä ottamalla huomioon viranomaisten määräykset ja ohjeet sekä laitevalmistajien ohjeet. LVIS-suunnittelijat määrittävät tilantarpeet aina suunnittelun alkuvaiheessa, jolloin varmistutaan siitä, että kaikki suunnitellut järjestelmät on mahdollista toteuttaa asianmukaisesti ja toimivasti.

LVIS-teknisiä järjestelmiä suunniteltaessa on kiinnitettävä huomiota niiden tarkoituksenmukaiseen toimivuuteen ja siihen, että ne ovat kustannustehokkaita toteuttaa. Esimerkiksi kunnallistekniset liittymät, kuten kaukolämpö, kaukojäähdytys, vesi, sähkö ja puhelin, pyritään sijoittamaan samaan kaivantoon ja niiden vaatimat tilat keskittämään kiinteistössä samoihin tiloihin.Katso myös näitä tuotteita