Rakentamisen aiheuttamat tärinät

Nimeke: Rakentamisen aiheuttamat tärinät
Tuotetunnus: 9789517585156
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa
Hinta: 61,00 € (55,45 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 253-2010
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL 253
Painos: 2. painos, 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 122
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suunnittelu, rakentaminen, talonrakennus, tärinä, ympäristöhaitat, ympäristövaikutukset, rakennustyöt, työmenetelmät, ohjeet, suunnitteluohjeet
Suunnitteluratkaisuilla voidaan vähentää työnaikaista tärinää ja eräissä tapauksissa jopa alentaa rakennuskohteen tärinän vaativuusluokkaa. Tämä on erityisen tärkeää vaativissa olosuhteissa, joissa tärinähaitta rakenteille ja rakennuksille voi olla merkittävä.

RILin julkaisema uusi ohje on tarkoitettu varmistamaan hyvää rakennustapaa pohjarakennustöissä, maarakennustöissä ja kalliorakennustöissä ja näihin liittyvässä suunnittelussa. Ohje myös selventää Suomen rakentamismääräyskokoelman (RakMK) osan B3 käyttöä tärinän huomioon ottamisessa talonrakennuksen pohjarakennesuunnittelussa ja pohjarakennustöiden toteuttamisessa.

Ohjeessa esitetään miten rakentamisen aiheuttama tärinä otetaan turvallisesti huomioon rakennusvaiheessa. Turvallisuuteen sisältyvät mm. henkilöturvallisuus, laiteturvallisuus ja rakenteiden turvallisuus sekä toimintojen häiriintymättömyys. Ohjeessa käsitellään tärinän vaikutuksia rakenteille ja laitteille. Ihmisen häiriöksi kokemaa tärinää ei ohjeessa tarkastella.

Ohjeessa jaetaan tärinän hallinta sekä suunnittelussa että toteutuksessa kolmeen vaativuusluokkaan ja kuvataan kohteen vaativuuden mukaiset tärinäasiantuntijan kelpoisuusvaatimukset.


Katso myös näitä tuotteita