Rakennusyrityksen kirjanpito ja tilinpäätös

Lahti, Pirjo; Viljaranta, Juha
Nimeke: Rakennusyrityksen kirjanpito ja tilinpäätös
Tekijät: Lahti, Pirjo (Kirjoittaja)
Viljaranta, Juha (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522690746
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 83,60 € (76,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 872
Kustantaja: Suomen Rakennusmedia
Painos: 1. painos, 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 267
Tuoteryhmät: Talous- ja henkilöstöhallinto, työehtosopimukset
Kirjastoluokka: 69.21 Liiketaloudellinen kirjanpito ja tilintarkastus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjanpito, tilinpäätös, rakennusliikkeet, rakennusala, yritykset
Kirjassa esitetään nykyisen kirjanpitolain vaatimukset rakennusyrityksen tilinpäätökselle sekä lainsäädännön mukaiset tuloslaskelman, taseen ja liitetietojen pääkohdat. Lisäksi esitetään useita hyödyllisiä esimerkkejä rakennusyrityksen kirjanpidon erityisongelmista. Myös käännetty arvonlisävero ja sen kirjaaminen esitetään esimerkein. Kirjassa on erityisesti huomioitu rakennusalan toiminnalliset erityispiirteet.

Kirja soveltuu oppaaksi rakennusyritysten taloushallinnon henkilöstölle, rakennusyritysten johdolle sekä muille taloudellisista asioista vastaaville, kuten tilitoimistoille ja tilintarkastajille. Se soveltuu myös oppikirjaksi alan opiskelijoille ja muille rakennusalasta kiinnostuneille.

Huom! Kirjanpitolain muutos 2016 ei vaikuta rakennusalan kirjanpito- ja tilinpäätöskäytäntöihin tai niihin liittyviin erityisiin seikkoihin; muutoksien tavoitteena on pienten ja mikroyritysten kirjanpidon ja tilinpäätösten tuottamisen helpottaminen. KILAn yleisohje 2017 koskee verotusperusteista tilinpäätösmallia, jota ei ole huomioitu tässä kirjassa. Muuten kirja soveltuu edelleen oppaaksi rakennusalan kirjanpitoon ja tilinpäätökseen.


Katso myös näitä tuotteita