Rakennusosien kustannuksia 2024 -digikirja

Lindberg, Rita; Kivimäki, Christian
Nimeke: Rakennusosien kustannuksia 2024 -digikirja
Tekijät: Lindberg, Rita (Kirjoittaja)
Kivimäki, Christian (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522674883
Tuotemuoto: Verkkoaineisto
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 18.3.2024
Hinta: 171,60 € (156,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Sarja:
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: Html
Tuoteryhmät: Oppikirjat
Rakenne- ja rakennussuunnittelu
Rakennusmateriaalit
RATU, talonrakennusurakointi, kustannuslaskenta
Digikirjat
Uutta
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Pehmeäkantinen kirja, 2024

174,90 €

Lisenssipohjainen Rakennusosien kustannuksia 2024 -digikirja on Rakennusosien kustannuksia 2024 -kirjan rinnakkaisteos. Yksittäislisenssin lisäksi digikirjasta on saatavilla usean käyttäjän organisaatiolisenssejä.

Vuosittain ilmestyvä käsikirja sisältää tyypillisiä pien-, rivi- sekä kerrostalojen ja teollisuusrakennusten rakenteiden kustannuksia, jotka on eritelty työn ja materiaalien osalta menekkeihin ja kustannuksiin.

Rakennusosat on eritelty runko- ja pintarakenteisiin. Rakenteiden jaottelu noudattaa Talo 2000 -hankenimikkeistöä. Kirjan rakennusosat ovat pääosin RT-ohjekorttien mukaisia. Rungon tuoterakennevaihtoehtoja on yli 200 ja pintarakennevaihtoehtoja lähes 150 kpl.
Kirja sisältää kustannustietoutta myös:
- telineistä, muoteista ja suojauskalustoista
- julkisivuverhouksista ja -pinnoituksista, ikkunoista sekä ovista
- talotekniikasta ja
- talvirakentamisesta.

Kahden mallitalon kustannuslaskelmissa on käytetty kirjan rakennusosia. Liitteenä olevaa laskentalomakkeen mallia voi käyttää oman kustannusarvion laskemiseen. Excel-muotoisen laskentalomakkeen voi myös ladata kirjassa olevasta QR-koodista.

Rakennusosien kustannuksia 2024 -kirja perustuu Ratu työmenetelmä- ja menekkitietoihin sekä materiaalien, koneiden, laitteiden ja työn kustannustietoon. Kirjan hinnat vastaavat tammikuun 2024 hintatasoa. Ajantasaiset työ- ja materiaalimenekit on koottu Ratusta. Materiaalihinnat on päivitetty valmistajien, maahantuojien sekä rauta- että puutavarakauppojen ohjehinnastoista. Tuntipalkat perustuvat Rakennusteollisuus RT ry:n palkkatilastojen uusimpiin keskimääräisiin tuntiansioihin.

Kirjaa täydentää korjausrakentamisen perustietoa sisältävä käsikirja Korjausrakentamisen kustannuksia 2024. Korjausrakentamiskohteen kustannusten kokonaisvaltaiseen suunnitteluun tarvitaan molempia kirjoja. Tämän ja Korjausrakentamisen kustannuksia 2024 -kirjan avulla voidaan verrata vanhan rakenteen korjaamisen ja rakenteen uusimisen kustannuksia. Kirjojen avulla voidaan verrata myös uudiskohteen rakenteiden rakennus- ja elinkaarikustannuksia.

Kirja on hyvä tietolähde suunnittelijalle ja työn toteuttajalle rakennus- ja elinkaarikustannusten arviointiin, vaihtoehtoisten ratkaisujen ja tarjousten vertailuun sekä toteutuneiden kustannusten seurantaan. Kirja sopii hyvin myös yleistietolähteeksi rakennusalan oppilaitosten opiskelijoille.

Digikirja on verkossa julkaistava ja vuosittain päivittyvä teos, joka kulkee aina mobiililaitteissa kätevästi mukana.


Katso myös näitä tuotteita