Lämpökuvaus rakentamisessa

Paloniitty, Sauli; Paloniitty, Juho
Nimeke: Lämpökuvaus rakentamisessa
Tekijät: Paloniitty, Sauli (Kirjoittaja)
Paloniitty, Juho (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522671578
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 11.4.2016
Hinta: 58,30 € (53,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 144
Tuoteryhmät: RATU, talonrakennusurakointi, kustannuslaskenta
Korjausrakentaminen, talotekniikka, kiinteistönhoito
Rakennustiedon e-kirjat
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Pehmeäkantinen kirja, 2018

68,20 €

Lämpökuvaus on ainetta rikkomaton menetelmä, jolla voidaan arvioida rakennusten, rakenteiden ja rakennusmateriaalien toimivuutta, laatua ja kuntoa. Sitä voidaan käyttää yhtenä tutkimusmenetelmänä sekä uudisrakennusten laadunvalvontamittauksissa että vanhojen rakennusten kuntotutkimuksissa. Jotta lämpökuvauksen tulokset ja niiden tulkinta olisivat luotettavia ja asianmukaisella tasolla, vaaditaan kuvaajalta ja kuvien tulkitsijalta sekä rakennusfysiikan ja rakenteiden että lämpökameran ja sen sovellusohjelmien riittävää tuntemista.
Kirjassa esitetään tiiviisti rakennusten lämpökuvaukseen liittyvät lämpö- ja säteilyfysiikan perusteet, lämpökuvaukseen soveltuvat mittalaitteet sekä oikeat menetelmät ja toimintaohjeet rakennusten kunnon ja laadun arviointiin. Lisäksi käsitellään mittauksen tarkoitusta, lähtökohtia ja suoritusta, lämpökuvien tulkintaa ja tulosten raportointia sekä työn tilaamista. Myös rakennusten lämpöviihtyvyyteen liittyvät lait, asetukset, määräykset ja ohjeet käydään läpi. Käsiteltävät menetelmät ja teoriat on kerätty ulkomaisista julkaisuista, kuvaus- ja tulkintaohjeista sekä kotimaassa tehdyistä projekteista.
Kirja antaa lämpökuvaajille sekä lämpökuvauksen tilaajille perustiedot ja -taidot rakennuksen lämpökuvauksesta. Lisäksi se selkeyttää lämpökuvauksen tilausmenettelyä, kuvauskäytäntöä sekä tulosten raportointia ja tulkintaa. Kirjassa on otettu huomioon kehittyneet rakenneratkaisut ja lämpökamerat sekä Asumisterveysohjeen uudistuminen vuonna 2015.
Runsaasti lämpökuvia kohteista sekä liitteenä lämpökuvauksen tilaamisessa ja tekemisessä tarvittavat lomakkeet.
Kirjoittajilla on runsaasti kokemusta lämpökuvausten tekemisestä sekä lämpökuvien tulkinnasta ja kuvaukseen liittyvistä kehitysprojekteista.


Katso myös näitä tuotteita