Kysymyksiä YSEstä 2 -digikirja

Klementjeff, Pia
Nimeke: Kysymyksiä YSEstä 2 -digikirja
Tekijät: Klementjeff, Pia (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522674852
Tuotemuoto: Verkkoaineisto
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.5.2024
Hinta: 101,20 € (92,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: MentorBooks
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: Html
Tuoteryhmät: Lainsäädäntö, sopimusasiat
Palvelut
Digikirjat
Uutta
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Lisenssipohjainen Kysymyksiä YSEstä 2 -digikirja on Kysymyksiä YSEstä 2 -kirjan päivitetty rinnakkaisteos. Yksittäislisenssin lisäksi digikirjasta on saatavilla usean käyttäjän organisaatiolisenssejä.

Kysymyksiä YSEstä 2 -digikirjan 2. version sisältöä on tietyiltä osin päivitetty sekä täsmennetty ja kirjaan on lisätty tietoa 7:stä uudesta oikeustapauksesta. Oikeustapauksista merkittävin on korkeimman oikeuden ratkaisu KKO 2023:29, joka käsittelee vaatimusten määrien esittämistä taloudellisessa loppuselvityksessä. Taloudellista loppuselvitystä koskee myös 2 muuta tapausta. Mielenkiintoinen on myös Helsingin hovioikeuden tuomio nro 1778, 28.11.2023, jossa on kysymys viivästyksestä urakka-ajan sisällä tilanteessa, jossa sakollisia välitavoitteita ei ole asetettu. Uudet oikeustapaukset on merkitty kirjan oikeustapausluetteloon. Digikirjaan on lisätty runsaasti sekä kirjan sisäisiä linkityksiä että linkityksiä Finlexiin. Digikirja sisältää myös 7 uutta alaviitettä.

Tämä kirja jatkaa Pia Klementjeffin 2013 ilmestyneen 50 kysymystä YSEstä -kirjan teemaa. Uuden selitysteoksen 32 kysymystä avaavat Rakennusurakan yleisten sopimusehtojen (YSE 1998) soveltamistilanteita, joihin liittyy tulkintaongelmia tai joihin on vaikeaa löytää vastausta omin avuin. Uuden kirjan kysymykset ovat - jos mahdollista - aiempaa mutkikkaampia. Siksi myös niihin liittyviä oikeustapauksia selostetaan laajasti ja yksityiskohtaisesti. Klementjeff on usean kysymyksen kohdalla käynyt läpi eri oikeusasteiden päätökset perusteluineen. Näin lukija saa hyvän käsityksen erimielisyystilanteiden tapahtumista ja siitä, miksi kyseiseen lopputulokseen on lopulta päädytty.

Tuoreimman oikeuskäytännön lisäksi kirjassa tuodaan esiin alan kirjallisuuden kannanottoja YSE-ehtojen tulkintaan ja soveltamiseen sekä muita asioita, jotka eivät selviä pelkästään ehtojen tekstiä lukemalla. Käytännön tilanteisiin perustuvien kysymysten ja vastausten avulla lukijan on helppo ymmärtää YSEn soveltaminen ja kaikki asian ratkaisuun vaikuttavat seikat.

Kirjassa annetaan lisäksi ennakoivan sopimisen ohjeita YSE-ehtojen tulkinnanvaraisten kohtien ja sopimusaukkojen korjaamiseen urakkasopimuksessa. Näin kirja auttaa myös erimielisyyksien ehkäisyssä ja johtaa parempiin sopimuksiin. Kirjassa olevat yksityiskohtaiset asia-, oikeustapaus- ja pykälähakemistot helpottavat tiedon löytämistä.

Kirja sopii käsikirjaksi kaikille YSE-ehtojen kanssa tekemisissä oleville. Helppolukuisuutensa ansiosta se soveltuu yhtä hyvin työmaalle kuin konsultin ja hankinta- tai tarjoustiimin työpöydälle, ja sen kysymyksistä ja vastauksista on hyötyä myös juristeille.


Katso myös näitä tuotteita