Kohti vähähiilistä rakentamista — Opas arviointiin ja suunnitteluun

Häkkinen, Tarja; Kuittinen, Matti
Nimeke: Kohti vähähiilistä rakentamista — Opas arviointiin ja suunnitteluun
Tekijät: Häkkinen, Tarja (Kirjoittaja)
Kuittinen, Matti (Kirjoittaja)
Suomela, Miia (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789522673848
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 17.11.2020
Hinta: 86,90 € (79,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 192
Tuoteryhmät: Ympäristö, ekologia
Rakennustiedon e-kirjat
Kirjastoluokka: 66.3 Talonrakennus
Pehmeäkantinen kirja, 2020

82,50 €

Mitä rakentamisessa pitää ottaa erityisesti huomioon, jotta ilmastonmuutosta saadaan hidastettua? Mitkä rakennuksen osat ja elinkaaren vaiheet vaikuttavat eniten sen hiilijalanjälkeen? Entä miten elinkaariarviointia sovelletaan käytännössä rakennushankkeessa?

Rakennettu ympäristö aiheuttaa noin kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä, joten sen päästöjen vähentämisellä on suuri merkitys. Rakentamisen päästöt aiheutuvat pääasiassa energian käytöstä elinkaaren eri vaiheissa. Uusissa energiatehokkaissa rakennuksissa materiaalien vaikutus hiilijalanjälkeen korostuu. Rakennuksen konseptin, koon ja tehokkuuden huolellinen harkinta johtaa vähähiiliseen lopputulokseen.

Kohti vähähiilistä rakentamista on suunnittelijoiden käsikirja, joka sisältää perustiedot rakennuksen vähähiilisyydestä, sen arvioinnista ja huomioon ottamisesta suunnittelun eri vaiheissa. Kirja tarjoaa lisäksi syventävää tietoa elinkaariarvioinnista, ympäristömerkeistä, käyttöikäsuunnittelusta, kiertotaloudesta sekä energia- ja materiaalitehokkuudesta.

Tekniikan tohtori Tarja Häkkinen toimii kestävän rakentamisen konsulttina ja tekniikan tohtori, arkkitehti Matti Kuittinen professorina Aalto-yliopistossa sekä erityisasiantuntijana ympäristöministeriössä.


Katso myös näitä tuotteita