Kehikosta vesikattoon — Vanhan hirsitalon siirto

Stenvall, Maija
Nimeke: Kehikosta vesikattoon — Vanhan hirsitalon siirto
Tekijät: Stenvall, Maija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673916
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 24.11.2020
Hinta: 58,30 € (53,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 1. painos, 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 151
Tuoteryhmät: Rakenne- ja rakennussuunnittelu
Ympäristö, ekologia
Kirjastoluokka: 66.3 Talonrakennus
Pehmeäkantinen kirja, 2020

55,00 €

”Ensin oli pitkään takaraivossa väijynyt unelma hirsitalon siirrosta. Sitten tuli yllättäen eteen ilmoitus vanhasta hirsitalosta, jossa on mutkittelevaa ikkunalasia. Kehikko tuli ostettua, tonttia ei ollut ja aikaa purkutyöhön oli vajaa vuosi. Miten tämä kaikki hoituu? Miten puretaan? Miten saadaan rakennuslupa? Mistä löydän tietoa ilmastoa mahdollisimman vähän kuormittavista rakentamistavoista?”

Kirjassa käydään läpi hirsitalon siirron vaiheet: talon ja tontin hankinta, rungon purkaminen, kuljetus ja välivarastointi, rakennusluvan hakeminen sekä rungon pystytys. Prosessi ja työvaiheet kuvataan siihen saakka, kun vanha hirsirunko on koottu uudelleen ja sen päälle on saatu vesikatto.
Kehikosta vesikattoon on selkeä ja käytännönläheinen opaskirja hirsitalon siirtoa harkitsevalle ja perinnerakentamisesta kiinnostuneelle. Sen tarkoitus on antaa realistinen käsitys talon siirron eri vaiheista ja tuoda esiin keinoja, joilla edistää vähähiilistä rakentamista. Ennen kaikkea kirja on tehty, jotta jäljellä olevat suomalaiset hirsitalot saisivat tulevaisuuden koteina tai loma-asuntoina - uusissa paikoissa, jos niille ei enää ole käyttöä vanhoilla paikoillaan.

Maija Stenvall on yhdyskuntasuunnittelun ammattilainen (FM), puuseppä ja perinnerakentamisen ystävä.


Katso myös näitä tuotteita