INFRA 2015 Rakennusosa- ja hankenimikkeistö, Määrämittausohje

Nimeke: INFRA 2015 Rakennusosa- ja hankenimikkeistö, Määrämittausohje
Tuotetunnus: 9789522670885
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 11.2.2015
Hinta: 71,50 € (65,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: Infra nimikkeistö
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 168
Tuoteryhmät: Infra
Kirjastoluokka: 66.1 Rakennusstatiikka. Rakennussuunnittelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakentaminen, infrarakentaminen, rakennusosat, hankesuunnittelu, nimikkeistöt, rakennussuunnittelu, mittaus
Onnistuneen rakennushankkeen yksi keskeisistä tekijöistä on toimiva, luotettava ja yhtenäinen käsitteistö. Käsitteistö palvelee rakennushankkeeseen olennaisesti kuuluvaa osapuolten välistä tiedonkulkua. Infra 2015 -nimikkeistön ovat laatineet alan parhaat asiantuntijat ja se yhtenäistää alan käsitteistön. Infra 2015 -nimikkeistöä voidaan hyödyntää rakennushankkeen suunnittelu-, rakennuttamis- ja tuotantovaiheissa.

Nimikkeistön rakennusosat kuvaavat lopputuotteiden rakenteellisia osia. Hanketehtävät kuvaavat rakennushankkeen eri osapuolten tehtäviä ja vastuita. Hankenimikkeiden jaottelun lähtökohtana ovat hankkeen läpikäynnin edellyttämät tehtävät sekä alan yleinen sopimuskäytäntö.

Tämä julkaisu on jo toinen uudistettu versio INFRA 2006 -nimikkeistöstä ja se
- tukee aikaisempaa enemmän tietomallintamista
- helpottaa väylähankkeiden määrä- ja kustannuslaskentaa
- pitää sisällään entistä tarkemmat ja selkeämmät määritelmät käytetyistä termeistä.

Infra 2015 -nimikkeistö soveltuu käytettäväksi kustannusten hallinnan ja tuotannon ohjauksen apuvälineenä uus-, laajennus- ja korvaushankkeissa. Rakennusosa- ja hankenimikkeistö kuvaa lopputulosta ja sille asetettuja laatuvaatimuksia. Nimikkeistön määrämittausperusteiden avulla varmistutaan siitä, että kaikki osapuolet tietävät käytössä olevat mittayksiköt. Rakennusosa- ja hankenimikkeistö toimii parhaimmillaan lähtökohtana tilaajan, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden välisille sopimuksille.
Julkaisu sisältyy Infra -Net -palveluun.


Katso myös näitä tuotteita