Asuinkiinteistöä kehittävä linjasaneeraus — Strategia, suunnittelu ja toteutus

Nimeke: Asuinkiinteistöä kehittävä linjasaneeraus — Strategia, suunnittelu ja toteutus
Tuotetunnus: 9789517586252
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 69,00 € (62,73 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 268-2017
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 266
Tuoteryhmät: RIL-kirjat
Kirjastoluokka: K66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Koulutusaste: Korkeakoulu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kiinteistöt, asuinrakennukset, rakennukset, korjausrakentaminen, saneeraus, putkiremontti, kerrostalot, talotekniikka, kunnossapito, tilasuunnittelu, energiatehokkuus, älytekniikka, hankesuunnittelu, asunto-osakeyhtiöt
Maamme 1960- ja 70-luvun asuinkerrostalojen saneeraus on jatkunut vilkkaana 2000-luvun alusta lähtien ja jatkuu vielä tulevaisuudessa. Myös 1980-luvulla rakennetut kerrostalot ovat lähitulevaisuudessa vuorossa. Saneeraustarve koskee erityisesti ulkovaippaa sekä taloteknisiä järjestelmiä (vesi-, viemäri-, ilmastointi- ja sähköverkostoja). Vilkkaan saneeraustoiminnan myötä menetelmät ja teknologiat ovat kehittyneet ja tehokkaammat toimintatavat ovat helpottaneet asukkaiden kokemaa työnaikaista haittaa.

Linjasaneeraus, johon kuuluu ainakin vesi- ja viemärilinjojen saneeraus, on taloyhtiölle suuri investointi ja haaste, mutta myös mahdollisuus uudistaa ja kehittää rakennuksen toimivuutta laajemmin ja sitä kautta edistää asumisviihtyvyyttä. Välttämättömän linjasaneerauksen yhteydessä on mahdollista kohtuullisella lisäpanostuksella edistää energiatehokuutta, tilojen toimivuutta ja ottaa käyttöön uusia tietoteknisen kehityksen ja digitalisoitumisen luomia mahdollisuuksia. ”Älykkäät” järjestelmät rakennusautomaation ohjaamana voivat antaa rakennukselle uusi ominaisuuksia, jotka edistävät mm. energiatehokkuutta, viihtyisyyttä, toimivuutta ja turvallisuutta sekä nostavat rakennuksen arvoa.

Tämä ohje kuvaa linjasaneeraushankkeen läpivientiä kehittävällä näkökulmalla. Perinteisten ratkaisujen ja toimintatapojen rinnalla on esitetty, miten hankkeessa voidaan hallitusti suunnitella ja toteuttaa mm. ”älyrakennuksen” piirteitä ja muita asukkaita hyödyntäviä uusia ominaisuuksia. Julkaisussa korostetaan taloyhtiön strategian luomisen tärkeyttä hankkeen lähtökohtana.


Katso myös näitä tuotteita