Asiasta toiseen - kirjoituksia restauroinnista ja rakennussuojelusta

Nimeke: Asiasta toiseen - kirjoituksia restauroinnista ja rakennussuojelusta
Tuotetunnus: 9789522670021
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.1.2012
Hinta: 42,90 € (39,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2012
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 228
Tuoteryhmät: Korjausrakentaminen, talotekniikka, kiinteistönhoito
Rakennustiedon e-kirjat
Kirjastoluokka: 72 ARKKITEHTUURI
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakennussuojelu, arkkitehtuuri, kulttuurihistorialliset rakennukset, entistäminen, korjausrakentaminen, rakennettu ympäristö, kulttuuriperintö, rakennukset, suojelu, rakennuskulttuuri, historia
Ovatko restauroinnin periaatteet muuttuneet? Miten uusi rakennus pitäisi sopeuttaa olemassa olevaan ympäristöön? Millainen on säilynyt talo? Mitä silloin suojellaan, kun suojellaan? Pitääkö uutta arkkitehtuuria suojella ja millä perustein?

Museovirasto pyysi useita ammattikuntia edustavilta tutkijoilta, rakennussuojelun ja restauroinnin asiantuntijoilta, suunnittelijoilta ja kulttuurialan vaikuttajilta artikkelia rakennussuojelusta ja restauroinnista viimeisen puolen vuosisadan ajalta. Tuloksena on vaikuttava kokoelma kirjoituksia, jotka käsittelevät aihepiiriä monesta näkökulmasta pienistä restauroinnin yksityiskohdista koko maapalloa koskeviin ekologisiin kysymyksiin. Mukana on myös varsin kriittisiä kannanottoja.

Kirjan 66 kirjoitusta on jäsennelty seitsemän aihealueen tai lähestymistavan alle, jotka kokoavat yhteen restauroinnin ja rakennussuojelun monialaista toimenkuvaa. Osa näistä on hyvinkin konkreettisia kuten ”Rakennussuojelun historia”, ”Määräysmaailma ja käytännöt” ja ”Uusi arkkitehtuuri restauroinnin kohteena”, osa monimielisiä ja filosofisia kuten ”Retrokritiikki” ja ”Pinta ja patina”.
Asiasta toiseen sisältää käytännön tietoa korjaamisesta ja rakennussuojelusta sekä arkkitehtuuriin liittyvää filosofista pohdintaa. Kirjan tarkoitus on herättää ajatuksia ja keskustelua rakennetun ympäristön merkityksestä ja antaa uusia näkökulmia rakennussuojeluun ja restaurointiin.


Katso myös näitä tuotteita