Alvar Aalto — What & When

Hästesko, Arne
Nimeke: Alvar Aalto — What & When
Tekijät: Hästesko, Arne (Toimittaja)
Mayow, Nicholas (Kääntäjä)
Wynne-Elis, Michael (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522670724
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 47,30 € (43,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 267-072-4
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 103
Tuoteryhmät: Arkkitehtuuri
Kirjastoluokka: 72 ARKKITEHTUURI
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: arkkitehdit, modernismi, funktionalismi, arkkitehtuuri, rakennukset, suunnittelu, historia
E-kirja, 2013
PDF
42,90 €

Alvar Aalto osallistui elämänsä aikana yli 500 rakennushankkeeseen, joista lähes 100 oli kansainvälisiä. Yli 50 vuoden ajan hän oli aktiivisesti kehittämässä rakennettua ympäristöä, verkostoitui aikansa merkittävimpien vaikuttajien kanssa, puhui ja kirjoitti arkkitehtuurista.

Tähän kirjaan on koottu vuosittain aikajärjestyksessä ja paikkakunnittain aakkosjärjestyksessä Aallon toteutuneet ja toteutumattomat suunnitelmat. Joka vuoden aloittaa johdanto, jossa kerrotaan Aallon matkoista, ihmisistä joita hän tapasi sekä työ- ja yksityiselämän merkittävistä tapahtumista. Tekstejä elävöittävät Aallon kirjoitusten ja puheiden sitaatit sekä värikkäät aikalaiskirjoitukset, jotka tuovat arkkitehti Aallon ihmisenä lähemmäs lukijaa.

Runsas ja monipuolinen kuvitus - noin 70 piirrosta ja valokuvaa yli 70 vuoden ajalta - täydentää yksityiskohtaista tietopakettia. Kronologisen aineiston lisäksi kirjasta löytyvät Alvar Aallon täydelliset CV-tiedot, jäsenyydet koti- ja kansainvälisissä yhteisöissä, arvonimet, kunniamerkit, palkinnot sekä kilpailujen nimimerkit.

Kirja on välttämätön hakuteos tutkijoille sekä jokaiselle Aallon arkkitehtuurista kiinnostuneelle. Kirjan lopussa on paikkakunta- ja kohdehakemisto, joka helpottaa tietojen etsimistä.


Katso myös näitä tuotteita