Alvar Aalto - mitä & milloin

Hästesko, Arne
Nimeke: Alvar Aalto - mitä & milloin
Tekijät: Hästesko, Arne (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522670502
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 17.6.2013
Hinta: 42,90 € (39,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 107
Tuoteryhmät: Arkkitehtuuri
Rakennustiedon e-kirjat
Kirjastoluokka: 72 ARKKITEHTUURI
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: arkkitehdit, arkkitehtuuri, rakennukset, rakennussuunnittelu, historia
Alvar Aalto osallistui elämänsä aikana yli 500 rakennushankkeeseen, joista lähes 100 oli kansainvälisiä. Yli 50 vuoden ajan hän oli aktiivisesti kehittämässä rakennettua ympäristöä, verkostoitui aikansa merkittävimpien vaikuttajien kanssa, puhui ja kirjoitti arkkitehtuurista.

Tähän e-kirjaan on koottu vuosittain aikajärjestyksessä ja paikkakunnittain aakkosjärjestyksessä Aallon toteutuneet ja toteutumattomat suunnitelmat. Joka vuoden aloittaa johdanto, jossa kerrotaan Aallon matkoista, ihmisistä joita hän tapasi sekä työ- ja yksityiselämän merkittävistä tapahtumista. Tekstejä elävöittävät Aallon kirjoitusten ja puheiden sitaatit sekä värikkäät aikalaiskirjoitukset, jotka tuovat arkkitehti Aallon ihmisenä lähemmäs lukijaa.

Runsas ja monipuolinen kuvitus - noin 70 piirrosta ja valokuvaa yli 70 vuoden ajalta - täydentää yksityiskohtaista tietopakettia. Kronologisen aineiston lisäksi kirjasta löytyvät Alvar Aallon täydelliset CV-tiedot, jäsenyydet koti- ja kansainvälisissä yhteisöissä, arvonimet, kunniamerkit, palkinnot sekä kilpailujen nimimerkit.

Kirja on välttämätön hakuteos tutkijoille sekä jokaiselle Aallon arkkitehtuurista kiinnostuneelle. E-kirjan hakutoiminnot mahdollistavat tietojen nopean löytämisen - etsitpä sitten yksittäistä rakennusta, henkilöä, paikkakuntaa tai vuotta.
Ilmestynyt englanninkielisenä nimellä Alvar Aalto - What & When.


Katso myös näitä tuotteita