50 kysymystä YSEstä -digikirja

Klementjeff, Pia
Nimeke: 50 kysymystä YSEstä -digikirja
Tekijät: Klementjeff, Pia (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522674708
Tuotemuoto: Verkkoaineisto
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 12.9.2023
Hinta: 101,20 € (92,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: MentorBooks
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: Html
Tuoteryhmät: Palvelut
Lainsäädäntö, sopimusasiat
Digikirjat
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Kovakantinen kirja, 2018

68,20 €

Lisenssipohjainen 50 kysymystä YSEstä -digikirja on aiemmin painetun kirjan päivitetty rinnakkaisteos, johon on lisätty mm. uusia oikeustapauksia. Yksittäislisenssin lisäksi digikirjasta on saatavilla usean käyttäjän organisaatiolisenssejä.

Rakennusurakan yleisiä sopimusehtoja YSE 1998 käytetään yleisesti rakennushankkeissa kaikilla rakentamisen toimialoilla. Ehdot sisältävät 92 pykälää, joten niiden hallitseminen ja "lukutaito" rakennushankkeen eri vaiheissa on vaativaa. YSE-osaamista tarvitaan läpi rakennushankkeen alkaen tarjouspyyntöasiakirjojen valmistelusta urakoitsijan 10 vuoden vastuuajan loppuun asti.

Kirjassa käydään käytännönläheisten kysymysten ja vastausten avulla läpi Rakennusurakan yleisten sopimusehtojen (YSE 1998) soveltamistilanteita, joihin usein liittyy tulkintaongelmia tai joihin on vaikeaa omin avuin löytää vastausta. Kirjassa käsitellään myös tuoreimman oikeuskäytännön ja -kirjallisuuden kannanottoja YSE-ehtojen tulkintaan ja soveltamiseen sekä muita asioita, jotka eivät selviä pelkästään ehtojen tekstiä lukemalla. Käytännön tilanteisiin perustuvien kysymysten ja vastausten avulla lukijan on helppo ymmärtää YSEn soveltaminen ja kaikki asian ratkaisuun vaikuttavat seikat.

Kirjassa annetaan lisäksi ennakoivan sopimisen ohjeita YSE-ehtojen tulkinnanvaraisten kohtien ja sopimusaukkojen korjaamiseen urakkasopimuksessa. Näin kirja auttaa myös erimielisyyksien ehkäisyssä ja johtaa parempiin sopimuksiin. Kirjassa on yksityiskohtaiset asia- ja pykälähakemistot, joiden avulla löytyy helposti vastaukset erilaisiin YSE-ehtojen soveltamisongelmiin. Oikeustapaushakemistossa on viittaukset kirjan kysymyksiin, joissa ko. oikeustapauksia on käsitelty.

Kirja sopii käsikirjaksi kaikille YSE-ehtojen kanssa tekemisissä oleville. Helppolukuisuutensa ansiosta se soveltuu yhtä hyvin työmaalle kuin konsultin ja hankinta- tai tarjoustiimin työpöydälle, ja sen kysymyksistä ja vastauksista on hyötyä myös juristeille. Liitteenä kirjan lopussa on RT-ohjekortti RT 16-10660 Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1998.


Katso myös näitä tuotteita