Villas & Saunas in Finland

Tekijät: Hautajärvi, Harri
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2010
Painos: 2. uudistettu
Kielet: englanti
Sivumäärä: 248
Tuotelaji: Kirjat
Lisätietoja: Hardcover, 240 x 210 mm
ISBN: 978-951-682-957-2
49 €    25 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Kiireetön lomanvietto omalla kesämökillä luonnon keskellä ja rantasaunassa kylpeminen ovat juurtuneet tärkeäksi osaksi suomalaista elämätapaa ja identiteettiä. Suomessa on enemmän vapaa-ajanasuntoja asukaslukuun nähden kuin missään muualla maailmassa. Huviloita ja saunoja -kirjan uudistetussa ja laajennetussa painoksessa esitellään 31 kesähuvilaa ja 17 saunaa meren saaristosta Järvi-Suomeen ja pohjoisen tuntureille – 48 yksilöllisesti suunniteltua rakennusta, jotka edustavat suomalaisen loma-asunto- ja sauna-arkkitehtuurin viime vuosien parhaimmistoa. Kirjan kohteet ovat hyvin erilaisia ja kiinnostavasti toisistaan poikkeavia, pienistä hirsimökeistä miljonäärihuviloihin ja moderneihin savusaunoihin. Kukin kohde esitellään yksityiskohtaisesti valokuvin, piirroksin ja suunnittelijoiden omin esittelytekstein.
Kirjan kohteet on valinnut arkkitehti Harri Hautajärvi. Hän kertoo kahdessa artikkelissaan suomalaisen huvila-arkkitehtuurin ja -elämän historiasta, saunakulttuurista ja kestävästä rakentamisesta. Kirjassa esitellään useita käytännön esimerkkejä energiaa säästävistä ja vähäpäästöisistä ratkaisuista loma-asuntorakentamisessa.
Kirja on tarkoitettu kaikille vapaa-ajan asunnoista, kesämökeistä ja saunoista kiinnostuneille, niiden omistajille, niistä haaveileville sekä rakennusalan suunnittelijoille ja opiskelijoille.
Villas & Saunas in Finland -kirjan ensimmäinen painos valittiin Britannian Arkkitehtiliitto RIBA:n kansainvälisen The Sir Nikolaus Pevsner -kirjapalkinnon ehdokkaaksi Lontoossa vuonna 2007.
Englanninkielinen.

Suosittelemme

Die finnische Sauna - Planung und Bau
Die finnische Sauna - Planung und Bau
Saunan suunnittelun perusteos omaa saunaa rakentavalle. Saksankielinen.

Tutustu tarkemmin >
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2014
Kielet: saksa
Tuotelaji: Kirjat
34 €
Alvar Aalto´s masterpiece Villa Mairea DVD
Alvar Aalto´s masterpiece Villa Mairea DVD
Rax Rinnekankaan 26 minuutin lyhytelokuva Villa Maireasta. Suomen- ja englanninkielinen selostus. Mukana vihkonen.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Rinnekangas, Rax
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2005
Kielet: englanti, suomi
Tuotelaji: CD- ja DVD-julkaisut
33 €