Tsaarin amiraali. Suomalainen Oscar von Kraemer, e-kirja

Tekijät: Tiilikainen, Heikki
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö AtlasArt
Julkaistu: 2008
Kielet: suomi
Sivumäärä: 224
Tuotelaji: E-kirjat
ISBN: 978-952-5671-54-4
22 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Oscar von Kraemer (1829–1904) lähetettiin seitsemän vanhana Hauholta merikadettikouluun Pietariin. Hän nousi lopulta amiraaliksi, keisarikunnan meriministeriksi ja valtakunnanneuvoston jäseneksi. Hän palveli kolmea keisaria aivan heidän lähipiirissään ja oli arvostettu vieras Euroopan hoveissa.
Amiraalin 60-vuotinen meriupseerin ura hakee vertaistaan. Hän haavoittui Sevastopolissa Krimin sodan aikana, purjehti maailman ympäri, kuljetti lemmenkipeän suuriruhtinaan Villiin länteen, toimi Mustanmeren laivaston komentajana ja vastasi Venäjän merivoimien teknisestä kehittämisestä. Kyvykäs, sivistynyt ja huumorintajuinen von Kraemer selviytyi niin pyörremyrskystä Intian valtamerellä, haaksirikosta Tanskan rannikolla kuin hovijuonitteluista kansainvälisissä tehtävissä.
Oscar von Kraemer oli sydämeltään suomalainen ja kiinni isänmaassaan monin sitein. Sortovuosina hän teki mitä voi Suomen aseman helpottamiseksi ja vaaransi korkean asemansa, jopa turvallisuutensakin.

Heikki Tiilikainen, everstiluutnantti evp ja journalisti, on kirjoittanut useita sotahistoriallisia tietokirjoja. Kirjan runsas kuvitus pohjautuu keskeisesti amiraalin omaan jäämistöön.