Toisaalta 2013-2015

Tekijät: Metsähonkala, Mikko
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2015
Kielet: suomi
Sivumäärä: 80
Tuotelaji: Kirjat
ISBN: 978-952-267-103-5
26 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Arkkitehti Mikko Metsähonkalan viehkeät kuvatarinat ovat siirtyneet Helsingin Sanomien NYT-liitteen sivuilta tähän kirjaan. Seurakseen ne ovat saaneet kolmisenkymmentä ennen julkaisematonta kuvaa teksteineen. Kuvien aihekirjo on laaja – teemat löytyvät niin historiasta, luonnontieteistä, arkkitehtuurista, taiteista, myyteistä kuin arkielämästäkin. ”Jokaisella kuvalla on oma eheä pienoismaailmansa, oma väripalettinsa ja osin oma tyylinsä. --- Viime aikoina on maailmalta Suomeenkin levinnyt ilmiö nimeltä ”zenväritys”, jossa painotetaan hitaan, läsnä olevan värittämisen meditatiivista merkitystä. Luulisin, että omassa työskentelyssäni olen aina tietämättäni harjoittanut samaa.” (Mikko Metsähonkala)


Toisaalta-kuvista kirjoitettua:

”Toisaalta on kaukana normisarjakuvasta. Genre tuntuu parhaimmillaan venyvän vaikka minne. Tässä kerronta venyy ihmeellisiin, outoihin maailmoihin. Outous ei pelota vaan houkuttelee ja huvittaa.” (Suomen Kuvalehti)

”Teksti ja kuva muodostavat yhdessä täydentävän parin, ne rikastuttavat toinen toisiaan ja luovat mieltä kutkuttavia ja humoristisia kuvia. --- Metsähonkalan maailmassa vallitsee rauha ja viipyilevä tasapaino, jota nyrjähtänyt huumori heiluttaa.” ( Arkkitehtilehti)

”Selkeimmin Toisaalta vertautuu Gary Larsonin Kaukana poissa -sarjaan. Tunnelmassa on samaa absurdiutta, ja moni lohkaisu toimisi Larsonin viivapiirroksenkin tukena. Metsähonkalan teknisesti upea kuvitus tukee sisältöä täydellisesti.” (Sarjainfo)