Tervetuloa tulevaisuuden kotiin! - Tutkimustuloksia ja näkemyksiä asumisen tulevaisuudesta

Tekijät: Karppinen, Heini; Paloheimo-Koskipää, Liina (toim.)
Kustantaja: 15/30 Research
Julkaistu: 2013
Kielet: suomi
Sivumäärä: 160
Tuotelaji: Kirjat
ISBN: 978-952-93-2351-7
39 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Kotiin liitettyjen tunteiden merkitys on asukkaille tärkeää, mutta aiheeseen liittyvää tutkimustietoa on ollut löydettävissä varsin niukasti. Asumisen tulevaisuudesta puhuttaessa keskustelu kääntyy usein sellaisiin teknisiin teemoihin kuten energiatehokkuus, asuntojen älykkyys tai kaavoitus. Ihmisille kodin henki on kuitenkin huomattavasti tärkeämpi asia, kuin kotiin liittyvä teknologia.

Tämän kirjan ja tutkimushankkeemme kautta pohdimme sitä, kuinka asumisen tulevaisuutta tulisi kaiken kaikkiaan tarkastella asukaskeskeisestä näkökulmasta. Mitä asukaskeskeisyys tarkoittaa teknologisten ja ekologisten asumisen innovaatioiden kohdalla? Mitä väestön ikääntyminen ja palveluiden monipuolistuminen tulevaisuuden asumisessa laajemmin tarkoittavat? Entä voimmeko viime aikojen yhteisöllisyyden siemenistä päätellä, että yhteisöllisyys on yleistymässä ja saamassa uusia muotoja?
Tutkimushaastattelujemme perusteella olemme päätyneet hahmottamaan asumisen kerroksellisena ilmiönä, mikä toistuu tämän kirjan rakenteessa. Kerrokset on nimetty infrastruktuuri-, teknologia-, tunne-, kulttuuri- ja palvelukerrokseksi. Lisäksi käsittelemme omistamisen tulevaisuutta.

15/30 Research on kuluttajatrendeihin ja tulevaisuuteen keskittynyt tutkimus- ja konsultointitoimisto. Asumisen tulevaisuus on jatkuva tutkimus- ja konseptointihanke, jota on tehty tiiviissä yhteistyössä NCC Rakennus Oy:n ja Suomen Asuntomessujen kanssa.

Suosittelemme

Asukkaan ehdoilla - moninaisuutta asumamuotoihin
Asukkaan ehdoilla - moninaisuutta asumamuotoihin
Ajankohtainen pamfletti asuntorakentamisen ongelmista ja uusia näköaloja avaava oppikirja arkkitehtiopiskelijoille.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Lehtovuori, Olli
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2015
Kielet: suomi
Tuotelaji: Kirjat
38 €
RT 99-10861, Kaavoituksen kulku ja osallistuminen
RT 99-10861, Kaavoituksen kulku ja osallistuminen
Tässä RT-ohjeessa on esitetty kaavoituksen kulku kahtena kaaviona, joista toinen kuvaa yleiskaavan, toinen asemakaavan laatimista. ...

Tutustu tarkemmin >
Julkaistu: 01.01.2006
Kielet: suomi
Tuotelaji: Ohje-, tiedonjyvä- ja säännöskortit
26 €