Strateginen ajattelu rakennusliikkeessä

Tekijät: Liinamaa, Paula
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2011
Kielet: suomi
Sivumäärä: 87
Tuotelaji: Kirjat
ISBN: 978-951-682-979-4
45 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Mihin perustuu menestyvän rakennusliikkeen strategia ja miten strateginen ajattelu on muuttunut talonrakennustoimialalla viimeisten 25 vuoden aikana? Kun talouden laskusuhdanne alkaa, konkursseja on aina eniten rakennusalan yrityksissä. Miksi osa rakennusliikkeistä kuitenkin selviää? Olisiko johdon strategisessa ajattelussa eroja?

DI, KTL Paula Liinamaan kirja Strateginen ajattelu rakennusliikkeessä perustuu keskisuuren rakennusliikkeen johtoryhmän haastatteluihin vuosina 2005-2010. Tavoitteena oli selvittää, millaiselle kokonaisnäkemykselle toimialasta menestyvän rakennusliikkeen strategia perustuu.
Haastattelututkimus kuuluu kognitiivisen liikkeenjohdon tutkimuksen piiriin, jossa tarkastelun kohteena ovat liikkeenjohdon ajattelu ja päätöksenteko sekä liikkeenjohdon kognitiiviset taidot. Toimialan hahmottamisessa on käytetty insinööri ja strategiatutkija J.C. Spenderin kehittämää toimialalogiikan mallia (industry recipe), jossa jokainen toimiala on kuvattavissa 15–20 toimialakohtaisen tekijän avulla. Malli luo ymmärrettävän ja käytännönläheisen kokonaiskuvan toimialasta ja auttaa kokonaisuuden hahmottamisessa.

Kirja on tarkoitettu rakennusliikkeiden avainhenkilöille sekä nuorille rakennusalalle hakeutuville, jotka haluavat ymmärtää toimialan kokonaisuutta ja menestyä työssään. Kirja soveltuu myös oppikirjaksi liiketaloustieteen opiskelijoille.

Suosittelemme

Rakennusyrityksen kirjanpito ja tilinpäätös
Rakennusyrityksen kirjanpito ja tilinpäätös
Opas rakennusyritysten taloushallinnon henkilöstölle, rakennusyritysten johdolle, tilitoimistoille ja tilintarkastajille.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Lahti, Pirjo; Viljaranta, Juha
Kustantaja: Rakennusteollisuuden Kustannus RTK Oy
Julkaistu: 2013
Kielet: suomi
Tuotelaji: Kirjat
79,20 €