Vesistöt liikuntapaikkoina

Luoto, Karoliina
Nimeke: Vesistöt liikuntapaikkoina
Tekijät: Luoto, Karoliina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9516827950
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 31,90 € (29,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 682-795-0
Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: Liikuntapaikkajulkaisu 89
Painos: 1. painos, 2005
Kieli: suomi
Sivumäärä: 64
Tuoteryhmät: Infra
Kirjastoluokka: 34.57 Viheralueiden suunnittelu
Vesistöt ovat tärkeä toimintaympäristö liikkumiselle ja virkistäytymiselle. Vesistöjä hyödyntää suuri joukko eri liikuntalajien harrastajia. Vesillä liikkujat tarvitsevat harrastuksiinsa rakennettuja toimintapaikkoja. Toimintapaikkojen taso vaikuttaa lajien alueelliseen suosioon perinteiden ja seuratoiminnan lisäksi.

Vesiliikuntapaikoista yleisessä käytössä ovat lähinnä uimarannat, rantautumispaikat ja vierassatamat. Harrastajamäärien kasvattamiseksi tarvitaan lisää yleiseen käyttöön soveltuvia vesiliikuntapaikkoja, joissa tilat ja palvelutaso ovat riittävät sekä turvallisuus- ja vastuukysymykset on ratkaistu. Ylläpitoon ja käyttäjien opastamiseen tarvitaan osaavaa henkilökuntaa. Lisäksi liikuntapaikoissa tulee huomioida erilaiset käyttäjäryhmät ja toimintaympäristön esteettömyys.

Vesiliikuntapaikat ovat suhteellisesti tarkasteltuna edullisia ja vaativat vähän rakentamista. Monikäyttöisten vesiliikuntapaikkojen suunnittelu edellyttää kuitenkin tietoa eri lajien tarpeista ja vaatimuksista. Tämä julkaisu opastaa vesiliikuntapaikkojen suunnittelijoita ja rakentajia ottamaan huomioon uusien kohteiden suunnittelussa ja rakentamisessa esiin tulevat tarpeet sekä kannustaa uudistamaan myös olemassa olevia toimintakeskuksia. Julkaisu toimii myös hankesuunnittelun apuvälineenä.


Katso myös näitä tuotteita