Sisäliikuntatilojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi (+cd-rom)

Nissinen, Kari
Nimeke: Sisäliikuntatilojen laatuluokitus ja elinkaarikustannusten arviointi (+cd-rom)
Tekijät: Nissinen, Kari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522670120
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 91,30 € (83,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 267-012-0
Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: Liikuntapaikkajulkaisu 104
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 136
Tuoteryhmät: RATU, talonrakennusurakointi, kustannuslaskenta
Rakenne- ja rakennussuunnittelu
Ympäristö, ekologia
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: liikuntatilat, liikuntapaikat, sisätilat, laatu, laadunarviointi, laatuluokitukset, elinkaari, kustannukset, arviointi, kustannuslaskenta
E-kirja, 2015
PDF
75,90 €

Kirjassa on esitetty sisäliikuntapaikkojen laadun arviointimenettely, jota käyttäen yksittäiselle liikuntapaikalle voidaan antaa sen laatua kuvaava kokonaisarvosana. Laatua voidaan arvioida joko liikuntapaikan käyttäjän tai sen omistajan ja ylläpitäjän näkökulmasta. Laadun arvioinnissa huomioidaan mm. käyttömäärät, taloudellisuus, sijainti, saavutettavuus sekä esteettömyys.

Sisäliikuntatilojen koko elinkaaren aikaisia kustannuksia voidaan arvioida ottaen huomioon liikuntatilojen rakentamisesta aiheutuvat rakennuskustannukset, niiden käytöstä ja ylläpidosta aiheutuvat käyttö- ja ylläpitokustannukset sekä niiden koko käyttöiän aikana vastaan tulevat välttämättömät kunnossapito- ja korjauskustannukset. Laatuluokituksessa ja elinkaarikustannuslaskennassa on osattava ottaa huomioon paljon erilaisia asioita.

Kirjan liitteenä olevan CD:n laskentalomakkeistojen avulla pystytään määrittelemään, laskemaan ja vertailemaan sisäliikuntarakennusten laatu- ja elinkaarikustannuksia. CD:n käyttö edellyttää Excel-taulukkolaskentaohjelmaa ja se toimii PC-ympäristössä.


Katso myös näitä tuotteita