RT 103297, Uimahallihankkeen hanketyökalu alustavaan laajuuden ja kustannusten määrittämiseen

Nimeke: RT 103297, Uimahallihankkeen hanketyökalu alustavaan laajuuden ja kustannusten määrittämiseen
Tuotetunnus: 6438510010181
Tuotemuoto: Ladattava digitaalinen julkaisu, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 26.11.2020
Hinta: 843,20 € (680,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Tuoteryhmät: RT-ohjekortit
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Uimahallihankkeen hanketyökalulla voidaan määrittää uuden uimahallin toimintojen tarvitsemat allasvesineliöt ja bruttoala sekä alustava kustannusarvio tarveselvitysvaiheessa. Hankkeen täsmentynyt kustannusarvio on mahdollista laskea, kun hankkeella on tilaohjelma. Korjaushankkeessa kustannuksiin vaikuttaa merkittävästi korjausaste, joka usein saadaan selvitettyä vasta riittävien kuntotutkimusten ja esiselvitysten valmistuttua. Hanketyökalulla voi arvioida uimahallin tilojen kustannuksia, ja mikäli uimahallihankkeeseen sisällytetään muitakin tiloja ja toimintoja kuten esimerkiksi palloiluhalli ja laajemmat lisäurheilutilat, tulee näiden tilojen sekä esim. piha-alueiden kustannukset laskea erikseen, ja lisätä hanketyökalun antamaan kustannusarvioon. Hanketyökalu ei ota huomioon vaativia pohjarakentamisen ratkaisuja, esim. paalutuksen kustannuksia. Uimahallihankkeen hanketyötyökalu soveltuu käytettäväksi myös peruskorjaushankkeissa, mikäli peruskorjausaste on merkittävä (yli 80 %).

Työkalussa keskeisinä mitoittavina tekijöinä ovat käyttäjämäärä, allasneliöt ja aukioloajat. Syötä nämä hanketyökaluun ja työkalu laskee arvion hankkeen alustavasta laajuudesta ja kustannuksista. Työkaluun on kerätty vuosien ajan laajuus- ja kustannustietoa Suomessa toteutetuista uimahallihankkeista. Hanketyökalua on pilotoitu useassa uimahallihankkeessa. Hanketyökalu on julkaistu osana RT-kortistoa.

Tiedosto tulee ennen sen käyttöön ottoa tallentaa omalle tietokoneelle, jotta tiedoston toiminnallisuudet toimivat. Hanketyökalun oikeasta alareunasta löydät käyttöohjeen.


Katso myös näitä tuotteita