Rakennusten lisälämmöneristäminen

Nieminen, Jyri; Virta, Jari
Nimeke: Rakennusten lisälämmöneristäminen
Tekijät: Nieminen, Jyri (Kirjoittaja)
Virta, Jari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516853911
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tilaustuote toimitetaan myöhemmin
Hinta: 25,19 € (22,90 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: 632
Kustantaja: Kiinteistömedia Oy
Painos: 2. painos, 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 48
Tuoteryhmät: Kiinteistömedia Oy
Kirjastoluokka: 66.4 Rakennuksen kunnossapito
Kansalliskirjaston asiasanat: lämmöneristys, rakennukset, asuinrakennukset, eristys (tekniikka), lämmitys, elinkaari, energiatehokkuus, korjausrakentaminen, kosteudenkestävyys, hankesuunnittelu
Rakennusten lisälämmöneristäminen -opas selvittää tiiviisti ja yleistajuisesti, millä tavoin asuinrakennusten eristystä ja siten lämmönpitävyyttä on mahdollista parantaa.

Oppaassa esitellään yleisimmät seinä-, katto-, yläpohja- ja alapohjarakenteiden korjausratkaisut. Korjaustapoja havainnollistetaan 3D-kuvien avulla. Opas ottaa kantaa myös siihen, mitkä korjausratkaisut ovat turvallisia - oikein toteutettu lisälämmöneristäminen ei vaaranna rakenteiden toimivuutta eikä altista kosteusvaurioille.

Lisäksi tarkastellaan korjausinvestoinnin kannattavuuden laskentaa, korjaustyömaan sääsuojausta ja hankesuunnittelun merkitystä korjaushankkeen onnistumisen kannalta.

Kirja pohjautuu ympäristöministeriön Kosteusteknisesti turvalliset korjausrakentamisen malliratkaisut -projektin tuloksiin. Projektissa tarkasteltiin 1950-1970-lukujen rakennusten rakenteiden lisälämmöneristämistä ja eristämisen vaurioherkkyyttä.

Kirjan ovat kirjoittaneet DI, eMBA Jyri Nieminen ja TkT Jari Virta.


Katso myös näitä tuotteita