Rakennusosien kustannuksia 2021

Lindberg, Rita; Kivimäki, Christian; Hotinen, Hetti
Nimeke: Rakennusosien kustannuksia 2021
Tekijät: Lindberg, Rita (Kirjoittaja)
Kivimäki, Christian (Kirjoittaja)
Hotinen, Hetti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673787
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 142,00 € (129,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Sarja:
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 262
Tuoteryhmät: RATU, talonrakennusurakointi, kustannuslaskenta
Rakennusmateriaalit
Oppikirjat
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rakennusosat, rakentaminen, kustannukset, rakenteet (rakentaminen), hinnat, kustannuslaskenta, hankesuunnittelu
Vuosittain ilmestyvä käsikirja sisältää tyypillisiä pien-, rivi- sekä kerrostalojen ja teollisuusrakennusten rakenteiden kustannuksia, jotka on eritelty työn ja materiaalien osalta menekkeihin ja kustannuksiin.

Rakennusosat on eritelty runko- ja pintarakenteisiin. Rakenteiden jaottelu noudattaa Talo 2000-hankenimikkeistöä. Kirjan rakennusosat ovat pääosin RT-ohjekorttien mukaisia. Rungon tuoterakennevaihtoehtoja on yli 200 ja pintarakennevaihtoehtoja lähes 150 kpl.
Kirja sisältää kustannustietoutta myös:
- telineistä, muoteista ja suojauskalustoista
- julkisivuverhouksista ja -pinnoituksista, ikkunoista sekä ovista
- talotekniikasta ja
- talvirakentamisesta.

Kahden mallitalon kustannuslaskelmissa on käytetty kirjan rakennusosia. Liitteenä olevaa laskentalomakkeen mallia voi käyttää oman kustannusarvion laskemiseen. Excel-muotoisen laskentalomakkeen voi myös ladata kirjassa olevasta QR-koodista.

Ajantasaiset työ- ja materiaalimenekit on koottu Ratu-kortistosta. Materiaalihinnat on päivitetty valmistajien, maahantuojien sekä rauta- että puutavarakauppojen ohjehinnastoista. Tuntipalkat perustuvat Rakennusteollisuus RT ry:n palkkatilastojen uusimpiin keskimääräisiin tuntiansioihin.

Kirjaa täydentää korjausrakentamisen perustietoa sisältävä käsikirja Korjausrakentamisen kustannuksia 2021. Korjausrakentamiskohteen kustannusten kokonaisvaltaiseen suunnitteluun tarvitaan molempia kirjoja. Tämän ja Korjausrakentamisen kustannuksia 2021 -kirjan avulla voidaan verrata vanhan rakenteen korjaamisen ja rakenteen uusimisen kustannuksia. Kirjojen avulla voidaan verrata myös uudiskohteen rakenteiden rakennus- ja elinkaarikustannuksia.

Kirja on hyvä tietolähde suunnittelijalle ja työn toteuttajalle rakennus- ja elinkaarikustannusten arviointiin, vaihtoehtoisten ratkaisujen ja tarjousten vertailuun sekä toteutuneiden kustannusten seurantaan. Kirja sopii hyvin myös yleistietolähteeksi rakennusalan oppilaitosten opiskelijoille.


Katso myös näitä tuotteita